Perfekt sted til en fadøl: Slottet giver nyt byrum til Nyborg

Illustrationen her er måske ikke så festlig, men slotsgården ved det nye slot bliver et intimt og stemningsfuldt byrum, der kan bruges til en masse spændende formål. Illustration: Cubo Arkiteiter.

Perfekt sted til en fadøl: Slottet giver nyt byrum til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slotsprojektet genskaber borggården ved Nyborg Slot. Her bliver offentlig adgang uden billet - det perfekte sted til en kold fadøl eller en god koncert.

Nyborg: Et af de store numre ved det kommende byggeri på Nyborg Slot bliver borggården.

Der bygges helt ny udstillingsfløj mod nord. Mod øst og syd bygges en gendigtning af ringmuren. Græsplænen foran slottet erstattes af en stenbelægning, og det bedste ved det hele er, at dette nye byrum bliver offentligt område, hvor nyborgensere og turister bare kan være uden at løse billet til selve slottet.

- Borggården bliver åben, så man for eksempel kan gå over den nye bro fra biblioteket, hen over slotsgården og videre gennem porten til Slotsgade. Der er endda planlagt et nyt, offentligt toilet, så gæster, der ikke skal ind på slottet, nemt kan komme på toilettet, fortæller museumsdirektør Erland Porsmose.

- Og man kan jo også sætte sig i borggården eller i skænkestuen, selv om man ikke skal ind og se udstillingerne på slottet, tilføjer direktøren, der antyder, at borggården dog vil blive låst af om natten.

Der skal heller ikke megen fantasi til at forestille sig, hvordan borggården ved slottet kan bruges til udendørs koncerter eller som en central del af de store events i byen som julemarkedet og Danehoffet.

Men også lige uden for borgen bliver der nye muligheder for borgerne. Når det gule hus syd for slotsgården rives ned, bliver her plads til en lille bypark, hvor man kan sidde og nyde solen blinke i voldgravens vand, som museumsdirektøren poetisk formulerer det. En del af det store slotsprojekt er i øvrigt genopretning af brinken fra Slotsholmen ud mod voldgraven.

Perfekt sted til en fadøl: Slottet giver nyt byrum til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce