Pensionskasse taget med storm i Nyborg

Sådan ser det gode seniorliv ud for mange mennesker. Pædagogernes Pension har aldrig oplevet så stor forhåndsinteresse for et nyt byggeri, som det er tilfældet ved deres projekt i færgehavnen i Nyborg. Her er byggeriet set fra den kommende lystbådehavn i tømmergraven. Illustration: Skala arkitekter.

Pensionskasse taget med storm i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 har skrevet sig op som interesserede i de 62 boliger, som Pædagogernes Pension nu begynder at bygge i den gamle færgehavn. Først til april sættes udlejningen og salget i gang for alvor.

Nyborg: Ejendomsdirektøren hos Pædagogernes Pension, Ib Jansholt, har arbejdet med byggeprojekter i hele sin karriere, og han har bygget i både Indien og Kina.

Alligevel siger han, at han aldrig nogen sinde har oplevet en forhåndsinteresse for et byggeri, som den pensionsselskabets projekt i Nyborg har fået.

Mellem 500 og 600 har skrevet sig om som interesserede i de kommende 62 lejligheder, og den store interesse er altså kommet bag på pensionsselskabet, der i nogle år ikke har været aktiv på boligmarkedet i Danmark, men har koncentreret sig om udlandet.

- Vi bygger naturligvis det her med afkast for øje, men vi plejer også at sige, at vi har hjertet med, og her har vi åbenbart ramt rigtigt, sagde lb Jansholt, da der blev holdt 1. spadestik på byggepladsen på Midtermolen, der endnu er en bar mark på et meget tomt afsnit af havnen.

Bæredygtigt byggeri
Pædagogernes Pensions havnebyggeri i Nyborg bliver certificeret bæredygtigt efter en særlig formel, der kaldes DGNB.

DGNB er et forsøg på at gøre begrebet "bæredygtig" troværdigt:

Organisationen Green Building Council skriver på sin hjemmeside:

"Ordet bæredygtighed bliver brugt og misbrugt i sådan en grad, at begrebets betydning efterhånden tolkes på mange forskellige måder. I DGNB bliver de oprindelige tanker, der lå bag bæredygtighedsbegrebet, koblet til håndgribelige og handlingsorienterede parametre, og på den måde er DGNB et opgør med bæredygtig byudvikling som sort snak eller i værste fald som 'green-washing'."
Mere end 500 mennesker har meldt sig som interesserede i pædagogernes kommende byggeri i Nyborg. Langt de fleste af dem er fra Nyborg. Billedet her er fra 1. spadestik onsdag formiddag. Foto: Mogens Rasmussen.
Mere end 500 mennesker har meldt sig som interesserede i pædagogernes kommende byggeri i Nyborg. Langt de fleste af dem er fra Nyborg. Billedet her er fra 1. spadestik onsdag formiddag. Foto: Mogens Rasmussen.

Udlejning til april

Foreløbig har de godt 500 mennesker markeret, at de er interesserede i byggeriet, der får vand på tre sider. Men hvis man virkelig ønsker at komme i betragtning, gælder om at holde sig klar i april. Her starter udlejningen af de 48 leje-lejligheder og salget af de 14 store pesthouse-lejligheder. Home i Nyborg har fået opgaven med at sælge og udleje.

De konkrete priser bliver også først offentliggjort i april. Ved spadestikket holdt direktøren sig i meget brede vendinger:

- Der bliver tale om fornuftige priser, men regnemaskinen er i arbejde endnu, sagde Ib Jansholt, der i øvrigt skulle til møde med Jørn Laursen fra Home i Nyborg efter den kolde seance på havnen for at aftale, hvordan salget skal foregå og hvor husleje og salgspriser skal ligge.

Byggeriet skulle blive klar i efteråret 2019.

I familie med bofællesskabet

Mens borgmester Kenneth Muhs og Ib Jansholt tog deres spadestik på bar mark, kunne man følge aktiviteten på nabogrunden, hvor håndværkerne er godt på vej med seniorbofællesskabet.

Pædagogernes Pension har aldrig lagt skjul på, at deres byggeri i høj grad er i familie med bofællesskabet. Kuben er rådgiver på begge projekter, og det var rådgivningsfirmaet, der gjorde Ib Jansholt og pensionskassen opmærksom på mulighederne i Nyborg. Begge byggerier tegnes af Skala Arkitekter fra Horsens og totalentreprenør på begge byggerier er CJ A/S fra Fredericia.

Samtidig med, at Pædagogernes Pension går i gang med deres byggeri på Midtermolen, er det kommet frem, at nabo-grunden er kommet på kommunens hænder og sælges netop nu ved udbud. Og Ib Jansholt indrømmer da også, at pensionsselskabet har kigget lidt på mulighederne der.

- Men vi holder os nok til det aktuelle projekt, siger han, og gætter på at andre pensionsselskaber måske kunne være fristet til at byde på nabogrunden.

Pædagogernes Pension har ellers gang i byggerier flere steder i Danmark for tiden, blandt andet Helsingør og Horsens. Alle steder sigter man efter lejere/købere i aldersgruppen over 55 år, og medlemmerne af pensionskassen har fortrinsret til de nybyggede lejligheder.

Ved arrangementet på havnen onsdag formiddag trodsede flere nyborgensere i senioralderen kulden for at høre nærmere om mulighederne for et liv på kajkanten.

Pensionskasse taget med storm i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce