Pas på - der kommer en lastbil!

Lastbilen nåede at bremse, inden alle kegler blev væltet. Men i virkelighedens verden var alle røget. Faglærer Heine Hansen skridter reaktionslængden af for eleverne fra Vindinge Skole.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Pas på - der kommer en lastbil!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

5. klasse fra Vindinge Skole så, hvordan de kegler, der skulle symbolisere dem selv, blev pløjet ned af lastbilen

Nyborg: Med moderate 50 kilometer i timen kører lastbilken frem mod de 22 kegler, stillet på række hen ad asfalten på Lindholmhaven. Hver kegle symboliserer én elev i 5. klasse på Vindinge Skole.

Kort forinden har eleverne set lastbilen køre forbi med samme hastighed. Og vurderet, at den kørte både 70 og 80 kilometer i timen.

Nu har de så sat hver deres kegle op i den afstand, de mener, at lastbilen kan nå at bremse op. Men lastbilen tordner de første ned og stopper først, da der er 14 tilbage.

- Nu så chaufføreren, hvor der skulle bremses. Men var det her i virkeligheden, hvor I pludselig dukker op, så tager det ét til to sekunder at reagere. Så ville lastbilen først stoppe 15 meter længere fremme, siger faglærer Heine Hansen fra AMU Fyn og skridter af. Og stopper først et par skridt efter den sidste kegle.

- Var det vådt vejr, ville lastbilen først standse meget længere væk, siger han.

Kamilla Trustrup Pedersen satte sin kegle tættest på.

- Jamen, jeg kunne bagefter godt se, at det var helt galt, siger hun, men er alligevel overrasket over, hvor langt lastbilen nåede.

Julius Oliver Olsen havde sat sin kegle sidst i rækken. Mest fordi her var der plads.

- Men den var røget med, hvis det var i virkeligheden, siger han.

Ingen af de to har heldigvis været ude for noget med lastbiler. Og skulle heller nødig komme det.

Forsigtighed og omtanke er afgørende i trafikken, er læren af kurset i går. Ud over bremselænger blev eleverne undervist i blinde vinkler, altså hvor svært bus- og lastbilchaufføren har ved at se cyklister og fodgængere, og hvor meget plads, en sættevogn skal have for at dreje til højre.

Nyborg Kommune har fået kurset ud lokalt, tirsdag for elever fra Herrested, Juulskovskolen og Refsvindinge Friskole på Center Ellested, i går for Birkhovedskolen og altså Vindinge Skov på Lindholm, i alt 100 elever. 200 havde ønsket at komme med.

Det er kommunens trafiksikkerhedsmedarbejder Pia Nielsen, der har fået arrangeret de lokale kurser.

- Det har vi gjort, fordi vi håbede, at flere ville møde op, når de kan cykel frem for at skulle helt til AMU i Odense, siger hun.

- Så jeg er meget glad for, at så mange har villet på kurserne, at vi kunne have kørt det dobbelte antal.

Hun er også glad for, at Center Ellested og havneselskabet ADP A/S har være velvillige til at stille arealer til rådighed for de vigtige trafikkurser for 5. klasserne.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Pas på - der kommer en lastbil!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce