Partner ude af multibibliotek


Partner ude af multibibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fitness-kæden Equinox er ikke længere kommunens "legekammerat" i DSB's værksted

NYBORG: Nyborg Kommune har ikke længere nogen "legekammerat" til det store multibibliotek-projekt i DSB's værksteder.

Fitness-Kæden Equinox har et stykke tid været partneren, som skulle være med til at løfte projektet, så det ikke bare kom til at handle om bøger. Men kæden har nu meddelt kommunen, at den ikke er med mere.

I følge borgmester Jørn Terndrup (V) har Equinox forklaret kommunen, at der ligger flere forskellige forklaringer bag beslutningen.

Dels spiller den globale kreditkrise ind for den islandsk ejede kæde. Dels er det et problem for virksomheden, at ingen ved, hvornår biblioteksbyggeriet i Nyborg kan komme i gang.

Og dels har der også været usikkerhed om placeringen - skal biblioteket indrettes i de gamle værkstedsbygninger, eller skal det være i nybyggeri ved siden af.

Aktierne

Nyborg Kommune har bundet hele projektet op på salget af kommunens Elsam-aktier, og efter at børsintroduktionen af aktierne blev udskudt, ved ingen hvornår multibiblioteket kan bygges.

- Det er rigtigt, at vi skynder os langsomt med multibiblioteket, siger Jørn Terndrup.

- Og netop derfor kan der nå at dukke nye partnere op. Vi har ikke nogen hastværk, og det vigtigste er, at vi får en partner, der kan være med til at komplementere biblioteket - altså nogen, der kan være med til at trække flere mennesker til.

- Det vigtigste er, at vi får lavet det rigtige projekt, siger Jørn Terndrup.

Fra starten var der også lagt op til, at Nyborg Kommunale Musikskole skulle have hjemme i det nye multibibliotek.

Opsagt lejemål

Men da Nyborg Søfartskole tidligere på året sagde sit lejemål op i lokalerne på Provst Hjortsvej, blev der pludselig en oplagt mulighed for at placere musikskolen sammen med det øvrige musikliv, der holder til i de gamle institutionsbygninger på Provst Hjortsvej.

Det spørgsmål er endnu ikke afklaret.

Arbejdsgruppen bag multibiblioteket mødes igen på mandag.

Det var ikke muligt fredag eftermiddag at få en kommentar fra Equinox's ledelse til beslutningen om at forlade projektet i Nyborg.

Partner ude af multibibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce