Pænt Torv for få penge


Pænt Torv for få penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Eva Antkiwiak Tunnelvej, Hjulby

Til Torvet i Nyborg er tegnet en kostbar plan - og så kan Torvet måske laves til et hyggeligt bycentrum for en brøkdel af pengene og endda blive mere forbrugervenligt.

Torvet er omgivet af bygninger, som ikke er specielt kønne. Værst er den moderne tilbygning til rådhuset, som burde have ligget bag rådhuset. Bygningerne er fakta, som ikke kan ændres, så blikket må vendes mod det smukke gamle slot.

Hvad skal Torvet bruges til? Ikke ret meget. Det danske klima egner sig kun en lille del af året som hygge-snakke- hvile-plads. Derfor skal man ikke ofre meget store beløb på det. Vigtigste funktion i dagligdagen er som byens centrum at se godt ud. Men det skal kunne bruges til fester og sjove markedsdage. Desuden skal der være plads til parkering af biler.

Man kunne tænke sig skråparkeringspladser rundt om Torvets kerne. Ved alle festlige lejligheder kunne man ophæve parkering her og erstatte med boder og andet.

Torvets kerne skal livesop - ikke med sten, men med lave buske af forskellig art, så der er noget pænt året rundt. Et springvand er luksus, men hvor ville det pynte. Ikke så højt - udsynet til slottet er det vigtigste. Derfor skal der være magelige bænke vendt mod slottet nærmest i hestesko. Belægningen skal absolut ikke være den foreslåede i den nye plan. Den skal være beregnet på såvel rollatorfolket som stilethælefolket.

Til byfest skal der også af og til kunne danses. Dens udseende er ikke væsentligt, bare den er skridsikker og ganske jævn. Rene toiletter skal der også være - og helst med ansatte. Der må være plads til at indrette dem, hvor kommunens serviceafdeling havde til huse.

Summa summarum: Noget for øjet, noget for de trætte ben og noget ufarligt at gå på. Om hverdagen plads til biler. Ved fester plads til det hele.

Disse forslag erenkle og kan laves for en tredjedel af det dyre forslag. Dertil kommer, at det sandsynligvis vil passe meget bedre til Nyborg. Det er jo ikke Marcuspladsen i Venezia - bare en smuk plads med udsyn til et smukt slot.

Pænt Torv for få penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce