Pæn tilfredshed med meget forskellige skolemadordninger

Solmay Johansen, 8.B, Sallie Bækkelund, 8.D, og Anne Pedersen fra 8.B. hjælper til i Vibeskolens kantine og tjener på den måde penge til deres tur i 9. klasse. Vibeskolen har en af kommunens bedste madordninger, som er et område, politikerne nu vil se nærmere på. Foto: Magnus Gersbo-Møller

Pæn tilfredshed med meget forskellige skolemadordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældrene er generelt tilfredse med de madtilbud, der er til skolebørn i Nyborg Kommune, men der er stor forskel på tilbuddene. På nogle skoler kan børnene købe varm mad og friske sandwich, mens andre må nøjes med at trække yoghurt i en automat.

Nyborg: Madordningerne på folkeskolerne i Nyborg Kommune opleves af forældrene som tilfredsstillende. Det fremgår af rapporten "Forældretilfredshed 2017," som kommunen udgav sidste år og målte, hvad forældrene mener om kommunes folkeskoler.

Avisen har tidligere omtalt rapportens hovedkonklusion: Forældrenes tilfredshed med folkeskolerne generelt er steget, og det samme gælder underpunktet med madordninger. Her er - på en skala fra 1 til 5 - 64 procent af besvarelserne enten tilfredse eller meget tilfredse med de eksisterende ordninger, hvilket er en lille stigning fra 3,5 i den foregående tilfredshedsundersøgelse fra 2015 til 3,6.

Fortolkningsmuligheder

I alt har 292 forældre svaret. Ud over de 64 procent meget tilfredse og tilfredse erklærer 23 procent sig "hverken eller", mens henholdsvis ni og fire procent er utilfredse eller meget utilfredse.

- Det kan man jo tolke på mange måder. For det er også et spørgsmål om, hvor meget man forventer som forældre af skolemadsordninger. Vi ved, at de steder, man har ordninger, er der kun omkring 10 procent af børnene, der benytter det; også selv om det er rimeligt gode ordninger. Det er i hvert fald vores erfaring i Nyborg, at det ligger deromkring, siger Jan Hermansen, der er skole- og kulturchef i Nyborg Kommune.

Hans embedsmænd er for tiden i gang med en nøjere granskning af området på foranledning af det nu afgåede Skole- og Dagtilbudsudvalg, der bad om en undersøgelse af tilbuddene samt bud på, hvordan de kan udbygges. Den undersøgelse blev afleveret i begyndelsen af december og viste, at ordningerne er meget forskellige fra skole til skole.

På Firkløverskolen i Ørbæk og på Vibeskolen i Ullerslev kan eleverne bestille mad via nettet og få den leveret til klassen. I Ørbæk står cafeteriet i Ørbæk Midtpunkt for maden, mens forpagteren i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter leverer til Vibeskolens børn. Frørup-afdelingen af Firkløverskolens elever må nøjes med madpakker, mens eleverne på Vibeskolens afdeling i Aunslev en gang om ugen kan bestille mad i den lokale sportshal.

Kantinemad og automat

I Nyborg er Danehofskolen i november begyndt et forsøg, hvor udskolingseleverne kan bestille mad i Jobcentrets kantine, og elevrådet har fået til opgave at hente den. På samme skoles Vindinge-afdeling må eleverne også forlade sig på egne eller forældres kulinariske evner.

På Birkhovedskolen i Nyborg kan eleverne i 7.-9. klasse supplere madpakken med juice, yoghurt og et begrænset antal sandwich fra en automat. Netop den ordning ern højestscorende i tilfredshedsundersøgelsen med en score på 4,5 ud af 5, men skoleleder Carsten Højgaard tager resultatet med et gran salt, da det i faktiske tal er baseret på 10 besvarelser.

På Rævebakkeskolen, den kommunale skole for elever med indlæringsvanskeligheder, har alle klasser som en del af undervisningen en fast maddag, som forældrene betaler til.

Pæn tilfredshed med meget forskellige skolemadordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce