På vej til fælles børnesyn


På vej til fælles børnesyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Helhed, optimisme, positiv tænkning, tværfaglighed, læring, kompetenceudvikling, visioner.

Det er de fornemme, fremmedartede ord, der præger debatten om det nye fælles børnesyn, der skal være grundlag for alt arbejdet på institutionerne i Nyborg Kommune. Men det skulle helst blive til mere end blot uforpligtende ord.

Ideen om at formulere et fælles, sammenhængende børnesyn har været undervejs i omkring halvandet år. Den opstod blandt en lille gruppe ledere i børne- og kulturforvaltningen, der sendte et debatoplæg ud til institutionerne, og i begyndelsen af denne måned udløb fristen for at komme med høringssvar.

Og der er kommet en mængde reaktioner: Betyder forslaget ensretning? Hvor er SFO'erne? Kan dagplejerne overkomme det? Og lyder det ikke lidt dyrt?

- Hver gang, man vil lave noget, spørger folk, hvor pengene er. Men det er ikke sikkert, at det overhovedet behøver at koste noget. Man kan se på de ressourcer, der er i systemet i forvejen. De kan måske bruges bedre, siger Ivan Sejer Beck, chef for børne- og kulturforvaltningen.

Alle institutioner og bestyrelser skal være med til udforme det fælles børnesyn.

- Det vil ikke give mening, at pådutte nogen noget, mener Ivan Sejer Beck.

Han forventer, at næste fase går i gang før sommerferien, så der kan ligge et forslag klar i september. Ikke noget langt dokument, men en kort klar beskrivelse af, hvordan de 0-17-årige i Nyborg Kommune skal få det bedst mulige grundlag for at udvikle sig hele vejen op gennem pleje- og skolesystemet.

På vej til fælles børnesyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce