Oppustelig skadestue

Sygeplejerskerne Morten Andersen (nr. to fra venstre) og Mie Pedersen og læge Anders Møllekær tjekker hjertemassagemaskinen.
Foto: Jørgens Hansen

Oppustelig skadestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KNUDSHOVED: Ikke alle klarede turen over broen helt som planlagt. Det var der naturligvis taget højde for, og derfor stod læger og sygeplejersker klar på skadestuen.

Skadestuen var i dagens anledning flyttet ud til patienterne, og derfor stod et hvidt telt med en oppustelig bærekonstruktion klar på Knudshoved til at behandle de løbere, der var kommet til skade.

- Vi kan behandle de skader, der typisk kommer på sådan en dag, altså fodled, knæskader, og sår, forklarede sygeplejerske Morten Andersen.

- Og til nøds kan vi klare et brækket ben, men hvis der kommer værre skader, så bliver de sendt til hospitalet, forklarede han.

- Vi har blandt andet noget smertestillende og noget druesukker liggende. Og så en enkelt pakke høfeber tabletter. Det er i det niveau, vi kan behandle folk, sagde sygerplejersken.

- Vi regner med, at en halv til en hel procent af løberne kommer ind til behandling, altså det vil sige mellem 50 og 100 patienter. Det er det, vi kan klare på den her skadestue.

- Der kommer også nok mange med overophedning og dehydrering. De har jo vinden i ryggen, så de oplever ikke den der nedkølingseffekt, modvind har, sagde han.

Udenfor skadestuen holdt fire ambulancer klar. I teltets stænger hang væske klar til de patienter, der kom ind senere. Tre kvarter efter løbets start rykkede den første ambulance ud. Det var en kvinde, der havde fået en fibersprængning på toppen af østbroen.

Der gik ikke længe, inden alle fire ambulancer fik noget at lave. Ind kom løbere, der var faldet om på broen.

- De er inde med hjerteforstyrrelser, lavt blodsukker og dehydrering, forklarede Dennis Köhler, der var læge i lægeambulancen.

- De blev fundet bevidstløse oppe på broen, da vi kom efter dem, forklarede han.

Oppustelig skadestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce