Den yngste var fem og den ældste var 81, da Café Stiften i eftermiddag bød på historisk god underholdning som forpremiere til lørdagens "Gang i Gaden", der er en fælles aktivitetsdag for nyborgensere, der gerne vil røre og more sig.

Hele Nyborg Torv er spærret af lørdag formiddag, og cirka 25 læsere kunne fredag eftermiddag prøveløbe et af arrangementerne, nemlig en tur til fem af Nyborgs højeste steder, der hver især bød på en spændende historie om byens udvikling.

Museumsinspektør Janus Møller Jensen var frontløber og han fortalte fængende og engageret så både de yngste, ældste og mest motionsivrige blev indfanget af byens spændende historie.

I morgen er der også street-fodbold mellem Nyborgs politikere, sund mad til en flad halvtresser, basket, cykelløb om spændende præmier og streetdance for unge og ældre.

Og ud over turen til de fem højeste punkter fører Janus Møller Jensens også deltagerne til de fem laveste punkter - altså en rundtur i Nyborg i frøperspektiv.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.