Omfattende svigt: Kritisable forhold på Nyborg Rehabiliteringscenter

"Det har været min opgave at tale med ældrechefen, og jeg har igennem længere tid påtalt, at arbejdsbyrden er ekstremt stor," siger centerleder Anne-Mette Simonsen om de kritisable forhold på Rehabiliteringscenteret Jernbanebo.
Foto: Roland Petersen

Omfattende svigt: Kritisable forhold på Nyborg Rehabiliteringscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansatte på kommunens rehabiliteringscenter presset til omfattende svigt. Arbejdstilsynet har nu givet centret et påbud.

Nyborg: Ældre på kommunens demensafsnit og rehabiliteringscenter på Jernbanebo i Nyborg er udsat for omfattende svigt.

De kommer ofte ikke til lægen eller på sygehuset i tide, får ikke deres medicin, når de skal, og de ansatte glemmer at skifte forbindinger.

Desuden oplever ansatte at skulle vælge mellem at have tid til at skifte en beskidt ble på en ældre eller give medicinen til tiden.

Det fremgår af et påbud, som Arbejdstilsynet har givet rehabiliteringscenter Jernbanebo bl.a. på baggrund af interviews med de ansatte.

Ifølge lederen på stedet, Anne-Mette Simonsen, findes der ikke en simpel forklaring på de kritisable arbejdsforhold på centeret, som blev indvidet i 2013.

-Der er mange faktorer. Et nyt hus, nye fysiske rammer - det tager tid at få op og køre. Og så er det kommet bag på mig, at de beboere, vi får, har været så svage og syge, siger hun.

Kommunen blev orienteret

Anne-Mette Simonsen har været i løbende dialog med Ældrechef, Pia Helleland, og derfor har kommunen været bekendt med Rehabiliteringscenterets udfordringer.

- I generelle vendinger er jeg blevet informeret, siger Pia Helleland.

Derfor er det blevet bevilliget cirka 2,1 millioner kroner ekstra til centeret i foråret. Pengene er blevet brugt til at ansætte fem nye medarbejdere.

Derudover har centerleder Anne-Mette Simonsen udarbejdet en handleplan med 11 punkter, som skal optimere arbejdsgangen på Rehabiliteringscenteret. Den handleplan er dog i første omgang blevet erklæret utilstrækkelig af Arbejdstilsynet.

Læs meget mere om sagen i fredagens Fyens Stiftstidende eller på mitfyn.dk

Omfattende svigt: Kritisable forhold på Nyborg Rehabiliteringscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce