Omdiskuteret byggeri: Færre boliger og flere p-pladser

Planerne om studieboliger i Campushaven ved Frisengårdsvej har ændret sig flere gange undervejs, men engang så det sådan ud. Nu er der også treetages blokke på tegnebrættet. Illustration: Skankon.

Omdiskuteret byggeri: Færre boliger og flere p-pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planerne for omdiskuteret byggeri skal igen laves om. Naboerne får ny mulighed for at udtale sig. Kommunen vurderer dog, at der ikke er behov for en endnu en ny lokalplan.

Nyborg: Sagen om nye studieboliger ved Nyborg Gymnasium har rullet frem og tilbage flere gange, og nu må den tage endnu en runde.

Politikerne har nemlig igen ændret i planen, og det betyder blandt andet at det maksimale antal boliger er skåret ned fra 100 til 90. Samtidig skal der skaffes plads til flere p-pladser end først antaget. Desuden har man rokeret lidt rundt på et byggefelt og flyttet det meget omtalte 3d-fælleshus midt ind mellem blokkene.

Teknik- og Miljøudvalget har haft sagen på dagsordenen, efter lokalplanen har været i høring, og på grund af ændringerne i planen sendes den til fornyet høring blandt naboerne i 14 dage.

Først derefter kan planen komme på byrådets dagsorden og blive endeligt vedtaget. Indtil da er byggeriet stoppet. Entreprenøren var gået i gang med at bygge, fordi kommunen havde givet tilladelse med henvisning til en gammel lokalplan. Den beslutning blev imidlertid erklæret ugyldig af Planklagenævnet for et par uger siden. Derfor kan byggeriet ikke komme i gang for alvor, inden den nye lokalplan er på plads.

- Den ekstra runde vil ikke betyde yderligere forsinkelse, for vi havde regnet med en eller anden form for høring igen, siger byplanlægger Maria Barsøe, fra kommunen.

En af ændringerne i planen er altså et større antal p-pladser end forudset. Det er nemlig kommet frem, at kun en mindre del af boligerne i Campushaven kan forbeholdes unge studerende. De større boliger i byggeriet bliver almindelige udlejningsboliger, og derfor er man nødt til at sætte halvanden p-plads af pr. lejlighed, som det er fastsat i kommuneplanen, fortæller Maria Barsøe. Den beslutning betyder, at et planlagt grønt hjørne med mulighed for træningsfaciliteter forsvinder.

Der har været flere koks i sagsbehandlingen af ungdomsboligerne ved gymnasiet, og kommunen har rådført sig hos et eksternt advokatfirma for at få en vurdering af den nye situation. Kommunens embedsmænd vurderer dog, at der ikke er grund til at fremlægge en helt ny lokalplan igen med tilhørende forsinkelse på trods af de nye ændringer i byggeriet.

Omdiskuteret byggeri: Færre boliger og flere p-pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce