Omar Marzouk smider håret for Jens Hald

Standupkomikeren Omar Marzouk er blevet så forarget over DF'eren Jens Halds sammenligning af Venligboere og tyskerpiger, at han vil barbere sig skaldet i protest.

Omar Marzouk smider håret for Jens Hald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF's tidligere lokalformand i Nyborg, Jens Hald, opfordrede til at klippe Venligboerne skaldede. Nu griber standupkomikeren med flere ud efter trimmeren

Når det en dag går op for den danske befolkning, at venligboerne driver landsskadelig virksomhed ved at byde flygtningene velkommen, skal Venligboerne klippes helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid.

Sådan lød forslaget fra Dansk Folkepartis Jens Hald på Facebook den 5. januar i år. Idéen bliver nu efterfulgt bogstavligt af flere - heriblandt standupkomikeren Omar Marzouk.

- Jeg skal spille en rolle som "Nazi Khader" på onsdag. Men jeg garanterer, at jeg smider håret til ære for Jens Hald, efter jeg har leget Hitler siger han til Fyens Stiftstidende.

Det er ifølge ham selv takket være folk som Venligboerne, at den 42-årige komiker med egyptiske rødder ikke selv endte i noget snavs, da han var ung.

- Det er vigtigt, at vi støtter dem, som virkelig kæmper for at håndtere flygtningesituationen herhjemme, siger han.

Ulrik Goerlich:
Ulrik Goerlich: "Mit hår var blevet ret langt, så jeg trængte alligevel til en klipning. Takket være Jens Hald blev det så hele møget, der røg."

"Hold dig væk, Jens Hald"

Støtte til Venligboerne er der masser af på de sociale medier. Både fra politikere, kendte og privatpersoner.

Og Omar Marzouk er ikke den eneste, der med et glimt i øjet følger Jens Halds anvisninger for frisuren.

49-årige Ulrik Goerlich fra Randers lagde søndag aften to billeder af sig selv på Facebook. Et med hår og et uden.

"Kære Jens Hald. I forsøget på at afværge besøget af dig, har jeg selv taget konsekvensen af din udmelding," skrev han blandt andet.

Ulrik Goerlich, som selv er Venligboer og har boet mere end 10 år af sit liv i Nyborg, havde fundet Jens Halds private Facebookprofil.

I takt med at han gravede dybere og dybere ned i profilen, som primært indeholder links og kommentarer til flygtninge og muslimer, blev Ulrik Goerlich mere og mere forarget.

- Hans opslag er totalt rabiate og uvidende, lyder det fra Venligboeren, som følte, at han var nødt til at gøre noget og altså derfor barberede alt sit hår af.

I dag kalder hans svigermor ham for grim og beder ham om at gå med hue permanent. Alligevel fortryder han ikke beslutningen.

- Det er jo humor. Og det er det eneste, vi kan svare igen med.

Venligboer-stifter: Slagkraftigt modsvar

Andre Venligboere overvejer at gøre Ulrik Goerlich kunststykket efter. Blandt andet flere kvinder, som har rundet de 60 år.

Det glæder Mads Nygaard, som var med til at starte den eksplosive folkebevægelse for 15 måneder siden.

- Jeg synes, det er en meget venligboerne-agtig-måde at svare igen på en meget grov udtalelse, siger han.

Han tror, at Jens Hald ville have fået et par på hovedet, hvis han havde sagt noget lignende til nogen på det lokale værtshus.

- Men det er ikke løsningen. Og det er det heller ikke at råbe noget tilsvarende lige så rabiat. Løsningen er at hive humoren frem for at lave et fredeligt, men alligevel slagkraftigt, modsvar, siger Mads Nygaard.

I dag er Venligboerne cirka 150.000 mennesker på landsplan. I Nyborg er de ifølge Facebook mere end 1300.

Omar Marzouk smider håret for Jens Hald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce