Sagen om den nye marina i Knudshoved Færgehavn er sendt tilbage til Kystdirektoratet. Myndighedsbehandlingen har nu varet i otte et halvt år.

Om igenNyborg: Sagen om en kæmpe lystbådehavn på Knudshoved ved Nyborg har sejlet rundt blandt diverse myndigheder i otte et halvt år. Og nu projektet endnu engang sendt til tælling og er tilbage til fornyet behandling i Kystdirektoratet.

Shell benzintanken, der åbnede fredag, er første synlige resultat af planerne for den tidligere færgehavn på Knudshoved. Og mere bliver det ikke til i denne omgang, for myndighederne er altså endnu ikke klar til den endelige godkendelse af Admiral Marina, som lystbådehavnen skal hedde.

Borgmester Kenneth Muhs deltog fredag middag i den festlige åbning af benzintanken, men humøret var alligevel ikke i top. For i sagen om marinaen føler selv borgmesteren sig magtesløs:

- Det er dybt problematisk og helt uforståeligt, at det skal tage otte et halvt år at få tilladelse til at indrette en lystbådehavn i en havn, der i årtier har været brugt til færgesejlads, sagde Kenneth Muhs efter indvielsen af tanken.

- Det er uacceptabelt, at myndighederne lave tovtrækkeri så lang tid. Der er jo ingen, der vil ødelægge naturen, siger Kenneth Muhs.

Kystdirektoratet har tidligere givet tilladelse til marina-planerne på Knudshoved, men Danmarks Naturfredningsforening klagede og fik tidligere på sommeren ret hos Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Klagenævnet gav naturfredningsforeningen ret i, at det endnu ikke er undersøgt grundigt nok, hvordan marinaen vil påvirke marsvinene i området. Haven ligger op til et EU Habitatsområde, hvor der ikke må være negativ påvirkning på naturen.

I følge TV2 Fyn har manden bag Admiral Marina, Peter Poulsen, ikke mistet modet.

- Vi er rigtig trætte af, at vores myndighedsbehandling nu har varet i over 8,5 år. Men vi forventer en hurtig afklaring fra Kystdirektoratets side, siger Peter Poulsen til TV2 Fyn.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.