Om et halvt år: Farvel efter ni år med Teglværksskoven

Efter ni år takker restauratørparret Kristina Hedegaard og Rasmus Kirk Henriksen af i Restaurant Teglværksskoven med udgangen af august. Vemodigt, men den rigtige beslutning, mener parret, der også driver selskabet Totalarrangementer. Foto: Lasse Hansen

Om et halvt år: Farvel efter ni år med Teglværksskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristina Hedegaard og Rasmus Kirk Henriksen forlader Restaurant Teglværksskoven i Nyborg for at hellige sig deres anden aktivitet, firmaet Totalarrangementer, der arrangerer privatfester.

Nyborg: Restauratørparret Kristina Hedegaard og Rasmus Kirk Henriksen har sagt forpagtningen af Restaurant Teglværksskoven i Nyborg op.

- Vi har en opsigelse på et halvt år, så vi er her til og med den 31. august i år, siger Rasmus Kirk Henriksen, der skrev kontrakt om forpagtningen i april 2009 og åbnede restauranten i maj samme år.

Rasmus Kirk Henriksen er siden blevet synonym med Restaurant Teglværksskoven. Kristina Hedegaard er kommet til siden - først som ansat tjener, senere som partner i selskabet, efter at de to har dannet par.

- Vi elsker det her sted. Det har været fantastiske år.
Rasmus Kirk Henriksen, kok og restauratør, om Restaurant Teglværksskoven.

Svær beslutning

Det er da også med en vis eftertanke, at de har valgt at tage et skridt væk fra drift af a la carte-restaurant.

- 13 måneder. Så lang tid gik der, fra det var en tanke hos os, til vi i slutningen af sidste år tog beslutningen, siger Kristina Hedegaard.

- Mange opfatter jo Restaurant Teglværksskoven som paraplyen for det, vi i dag driver, men for os er det blot en del af vores aktiviteter, siger Rasmus Kirk Henriksen.

Parret forpagter Ellinge Forsamlingshus, hvor køkkenet foruden at servicere forsamlingshuset og bruges til produktion af mad til de private fester, parret arrangerer i selskabet Totalarrangementer.

- Det er et område, der vækster helt utroligt. Vi ser et stort potentiale, som vi gerne vil udvikle, siger Kristina Hedegaard.

Forpagtningen

Da den femårige forpagtningskontrakt for Restaurant Teglværksskoven udløber i foråret, har de frem for genforhandling valgt at sige farvel til a la carte-restaurant-virksomheden i skoven. Tidligere på året forlod de restauranten i Sct. Knuds Golfklub.

- A la carte-restaurant binder os i mange af døgnets timer, så det her skal også ses i sammenhæng med, at vi gerne vil etablere en familie. At arrangere selskaber kan bedre kombineres med et familieliv, siger Kristina Hedegaard.

Rasmus Kirk Henriksen understreger, at de ikke forlader Teglværksskoven, fordi parret flygter fra noget.

- For os handler det om rettidig omhu. Vi gør det ud fra forretningsmæssige hensyn om at udvikle noget, vi ser stort potentiale i og så af private, familieære hensyn, siger han.

Stor omvæltning

Omvendt lægger parret ikke skjul på, at der er tale om en stor omvæltning for dem, og at det også har været en hård beslutning efter ni år, at Teglværksskoven for dem snart er fortid.

- Vi elsker det her sted. Det har været fantastiske år, siger Rasmus Kirk Henriksen om stedet, der har været grundlaget for det, som parret i dag driver.

Foruden Totalarrangementer omfatter det Ellinge Forsamlingshus samt streetfood-stedet i Arkaden i Odense, der åbnede sidst på året 2017. Madklubben og de månedlige temaaftner fortsætter. Blot bliver de arrangeret på de steder, parret arbejder sammen så som godserne Ravnholt og Lykkesholm, Ellestedet og Sulkendrup Mølle.

- Når vi slutter om et halvt år, vil vi ser tilbage på den tid, vi har haft her, med meget stor glæde, siger Rasmus Kirk Henriksen, et udsagn, Kristina Hedegaard nikker bekræftende til.

Teglværksskovens personalet blev orienteret om restauratørparrets beslutning i søndags.

Om et halvt år: Farvel efter ni år med Teglværksskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce