Også ja til Nyborg i Ullerslev Byråd


Også ja til Nyborg i Ullerslev Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØSTFYN: Der var enighed raden rundt om kommunenavnet Nyborg, da Ullerslev Byråd i aftes skulle tage stilling til, hvad den nye storkommune med Ullerslev, Ørbæk og Nyborg skal hedde.

De to andre kommuner har allerede besluttet det samme.

Det tog kun ganske kort tid - nok under 10 minutter - at blive enige om navnet. Og det var i øvrigt også eneste punkt på dagsordenen.

Når mødet alligevel kom til at vare lidt over 20 minutter, var det fordi, borgmester Erik Christensen orienterede om forskellige ting og sager.

Det var kun de to gruppeformænd - Ole Poulsen (S) og Erik Rosengaard (V) - der tog ordet.

Ole Poulsen:

- Den politiske styregruppe for de tre kommuner er enige om, at det nye kommunenavn bør være Nyborg. Men man skal huske på, at vi bevarer alle vores stednavne, eksempelvis Skellerup og Langtved.

- Der har været en del forslag fremme, og Nullerbæk kan jeg da godt lide, men det mest naturlige er Nyborg, fortsatte Ole Poulsen.

Og så kom han med en finte til Nyborg Byråds Peter Jordhøj (N), der på Byrådets møde - lidt drilsk måske - sagde, at Nyborg var det naturlige navn, da det jo var den største kommune.

Erik Rosengaard lagde sig på samme linje som Ole Poulsen og pegede også på, at den nuværende Ullerslev Kommunes stednavne jo bevares.

- Man ved, hvor Nyborg ligger, så det er det naturligste navn, fortsatte han og understregede samtidig, at der skal findes et nyt byvåben, som synliggør sammenlægningen.

Og nok også med adresse til Peter Jordhøj fortalte han, at han havde været på en spansk restaurant, hvor tjeneren spurgte, hvor han kom fra. Da han hørte, det var Ullerslev, sagde han, at der havde han været flere gange, men han havde da også hørt om Nyborg...

Også ja til Nyborg i Ullerslev Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce