Østers og champagne

Anette Covinda Madsen fra Steensgaard Herregårdspension havde lidt problemer med den ene champagneflaske, som hun måtte fire slag til at knække halsen på. Det gav en en skuffende sidsteplads, men Anette var nu godt tilfreds. - Det var da sjovt at være med, for der er jo lidt show over det, sagde hun bagefter.
Foto: Jørgen Outzen

Østers og champagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dusinklubben bød i går 120 gæster til fynsmesterskaber i østersåbning og champagnesabling samt efterfølgende prøvesmagning

nNYBORG: Det var ikke perler, seks kokkeelever fra forskellige restauranter på Fyn ledte efter, da de i går i Tårnsalen på Hotel Nyborg Strand kastede sig ud i, hver især at åbne 30 østers.

Derimod var øvelsen at åbne og anrette de genstridige skaldyr på kortest mulig tid, uden, at der vel og mærke kom små skalrester eller blod i de dyrebare østers.

- Det drejer sig om at få kniven i bagenden at østersen og få skåret den store lukkemuskel op, og den eneste måde, man kan gøre det hurtigt på, er øvelse hver dag. Og der er det bedste jo nok at være ansat på en fiskerestaurant, fortæller kokkelev Jesper Skovgaard Andersen, som til daglig arbejder på Hotel Hesselet, og som med en tid på ni minutter blev nummer to i østersåbning.

Folk, der ikke ynder spisen, kalder gerne det at spise østers for at sluge en snotklat, mens Bent Aamand, tidligere restarationschef på Hotel Nyborg og medlem af Dusinklubben mener, at det derimod er som at kysse en kvinde i havstokken.

- Der er ikke noget så frisk som en østers, der lige er åbnet. Den smages bedst ved, at man presser østersen op i ganen for derefter langsomt sluge den. Og er både champagnen og østerserne gratis, kan jeg ikke få nok af denne delikatesse, fortæller Bent Aamand.
Nikolaj B. Krogh fra Hotel Gl. Avernæs var hurtigst til at åbne de 30 genstridige skaldyr og blev deremed fynsmester i østersåbning.
Nikolaj B. Krogh fra Hotel Gl. Avernæs var hurtigst til at åbne de 30 genstridige skaldyr og blev deremed fynsmester i østersåbning.
Foto: Jørgen Outzen

Flasken sprang

Og champagnen sprang da også skummende og livligt, da fem tjenerelever kastede sig ud i den svære disciplin at åbne flaskerne med sabler.

At det ikke er helt ufarligt, måtte Trine Groth fra restaurant Knudsens Gaard sande, da en flaske under opvarmningen sprang i hånden på hende. Enkelte af de 120 tilmeldte gæster kom også i skudlinien da både en prop og efterfølgende champagnestænk endte et stykke udenfor de afmærkede områder.

- Det er både et spørgsmål om held og dygtighed, når man skal slå halsen af. Flasken har jo et svag punkt i toppen, og tricket er at føre sablen langs flasken i én rask bevægelse. Det er jo ikke noget, vi gør så tit, men det er sjovt at prøve, fortæller Mads Frederiksen fra Hotel Heselet, der blev nummer tre.

Udover at slå halsen af flasken skulle tjenereleverne også skænke lige meget op i fjorten glas med både stil og sikkerhed og så selvfølgelig helst uden at spilde de dyre dråber.

Præmier og historie

Da konkurrencene var over-stået, gik gæsterne til bords. Men inden de kunne sætte de eftertragtede skaldyr og dyre dråber til livs, skulle der lige være præmieoverrækkelse, hvorefter historiker og forfatter Søren Mørch, der også er medlem af Dusinklubben, gav en lille forsmag på, at han vidste lige så meget om østers som om de de sidste 25 statsministre, Danmark har haft.

Østers og champagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce