Julemanden blev vækket af sin slummer i Ørbæk søndag eftermiddag.

Ørbæk: - Juuuuuuleeeeeemaaaaand!

Ørbæks yngste borgere gjorde god brug af deres stemmer, da de søndag klokken 14 skulle hive julemanden ud af fjerene. Den rødklædte herre med det hvide fuldskæg havde lagt sig til at sove i tårnet på Ørbæk Kirke, men ungerne råbte højt nok nede fra kirkegårdslågen til, at han efter et minuts kalden slog det ene vindue i tårnet op og vinkede.

Kort efter dukkede han frem for foden af tårnet og kunne hive slik op af sine store lommer til de mange børn, der stormede hen til ham.

Derpå gik turen til Ørbæk Midtpunkt med Danehofgarden i spidsen, spillende lystige julemelodier. I midtpunktet ventede der børn, forældre og bedsteforældre gløgg og æbleskiver.

Det var foreningen Ørbæk Handel/Håndværk/Service, som sammen med Ørbæk Borgerforening havde entreret med julemand og stod for juletræsarrangementet i Ørbæk Midtpunkt. (mgm)

  • Tim Kildeborg Jensen

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg, hvor jeg også bor. Jeg skriver om det meste, men dækker især områderne skole- og dagtilbud, social og familie samt sundhed og forebyggelse.