Ørbæk vil have Reno Fyn-penge


Ørbæk vil have Reno Fyn-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONFLIKT: Små to millioner kr. skal udbetales over fem år

ØSTFYN: I 1984 indskød skatteborgerne i Ørbæk Kommune 656.570 kroner i Reno Fyn I/S, der har hjemsted på genbrugsstationen i Nyborg. Det svarede til 20 procent af det samlede indskud i Reno Fyn.

I år 2000 valgte politikerne i Ørbæk at træde ud af Reno Fyn-samarbejdet, idet man mente, at virksomheden drev unfair konkurrence med private renovationsfirmaer. Men eftersom der står i Reno Fyns vedtægter, som politikerne i Ørbæk selv har været med til at vedtage, at man ikke får sin indskudskapital i I/S-firmaet tilbage, når man forlader fællesskabet, så er det ikke lykkedes Ørbæk Kommune at få det indskudte beløb udbetalt trods flere forsøg. Og det er i dag ekstra ærgerligt for den lille østfynske kommune, idet Reno Fyn har vist sig at være en yderst sund virksomhed. Således er Ørbæk Kommunes 20 procent i Reno Fyn i dag næsten 1,9 millioner kroner værd. Værdien er altså tredoblet.

Men som skrevet, så kan kommunen ikke få disse mange penge udbetalt.

Sagen var oppe og vende på kommunalbestyrelsesmødet forleden. Her blev det vedtaget, at man vil henstille til bestyrelsen i Reno Fyn, at de knap to millioner kroner udbetales over en fem-årig periode og ikke 10 år, som Nyborg Kommune har foreslået.

Men der var ikke enighed i kommunalbestyrelsen om denne afdragsordning.

F.eks. mente Lokallistens Preben Faurholt, at sagen kunne løses ved, at Ørbæk Kommune fik sine penge, når Ullerslev Kommune trådte ind i Rene Fyn, som der er aktuelle planer om.

- Vi kan i hvert fald, som medlem af Reno Fyn, stille forslag om, at skal Ullerslev med, så må kommunen betale Ørbæk Kommune ud. Så enkelt kan den sag løses, mente Preben Faurholt.

Lad os blive

SF'eren Else Klint havde en helt anden løsning.

- Lad os blive i Reno Fyn og lukke sagen. Vi bruger jo alligevel Reno Fyn til vore renovationsopgaver, sagde hun.

Men resultatet blev altså, at Ørbæk kræver sine knap to millioner kroner udbetalt i løbet af en fem-årig periode.

Om den løsning finder genhør, tør direktør i Reno Fyn, Johnny Sørensen, ikke gætte på. Det må tiden vise.

Til gengæld afviser han, at Ullerslev Kommune kan betale Ørbæk de 1,9 millioner kroner. Ullerslev kommer nemlig med i Reno Fyn ved at overdrage Reno Fyn genbrugspladsen på Solholm.

Ørbæk vil have Reno Fyn-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce