Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri skal drives sammen

Nyborg Destilleri og Ørbæk Bryggeri skal fremover drives sammen i ét selskab. Her ses en del af lageret hos Nyborg Destilleri. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri skal drives sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tørk Eskild Furhauge bliver koncerndirektør og administrerende direktør for Naturfrisk Group A/S, som skal drive bryggeri og destilleri. Bryggeriet gav i 2018 et flot overskud - destilleriet gav igen millionunderskud.

Nyborg/Ørbæk: De fleste fynboer har måske opfattet Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri som nærmest én virksomhed.

Men det er faktisk først nu, de to virksomheder slås sammen og skal drives sammen

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Fra den 15. august er driften af Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri lagt sammen i en ny organisation, Naturfrisk Group A/S, der skal ledes af en nyansat koncerndirektør, Tørk Eskild Furhauge.

I samme forbindelse siger Ørbæk Bryggeri farvel til den nuværende direktør, Thomas Hald Blouner, der kom til det økologiske bryggeri i starten af 2018.

- Familien og bestyrelsen ønsker med en sammenlægning af Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri at udnytte en række oplagte muligheder og synergier. Med sammenlægningen tager vi et vigtigt skridt mod realiseringen af vores vision om at blive Danmarks førende leverandør af økologiske drikkevarer, siger formanden for bestyrelsen i Peter Heide Wessel i pressemeddelelsen.

"Familien", som formanden hentyder til, er familien Rømer, der jo står bag begge de to østfynske virksomheder. I 1996 overtog Niels og sønnen Nicolai Rømer Ørbæk Bryggeri, og i 2017 åbnede de destilleriet i det tidligere DSB værksted på Nyborg Havn.

Den nye direktør for Naturfrisk Group har erfaring fra en stribe danske fødevarevirksomheder, blandt andet var han administrerende direktør for Løgismose Meyers frem til 2018.

Overskud og underskud

Ørbæk Bryggeri har haft meget travlt med at brygge øl og sodavand det seneste år og har øget medarbejderstaben til 25.

Resultatet i Naturfrisk A/S, der altså har stået for bryggeriet i Ørbæk, var et overskud på cirka 13 millioner før skat i 2018. Det er det dårligste i flere år, men resultatet er påvirket af store investeringer, skriver virksomheden i sit regnskab.

Nyborg Destilleri aps gav derimod et underskud på 5,8 millioner kroner før skat. I regnskabet kalder ledelsen det regnskab for "forventet":

"Årets resultat er som forventet og skal ses i sammenhæng med investeringer i organisationen samt produktudviklinger", hedder det.

Destilleriet fremstiller først og fremmest whisky, og det er dyrt at komme i gang med, for det skal ligge i årevis på fad, inden det kan sælges. Destilleriet laver også gin og andre former for spiritus, der hurtigere kan sættes til salg.

Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri skal drives sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce