Mange af kommunens ansatte i ældreplejen er på deltid og ønsker at arbejde flere timer. Penge fra staten giver kommunen mulighed for at imødekomme nogle af ønskerne.

Nyborg: Langt de fleste ansatte i ældreplejen i Nyborg arbejder ikke på fuld tid, og rigtig mange af dem ville gerne have flere timers arbejde.

Nu kan Nyborg Kommune imødekomme i hvert fald nogle af ønskerne takket være en pæn stor pose penge fra staten.

Finansloven, som Folketinget vedtog i december sidste år indeholdt 2,7 milliarder til "at understøtte en værdig ældrepleje". Nyborgs andel er 3,3 millioner kroner til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejecentre, og de bruges nu til at sætte en række medarbejdere op i tid.

I Stiftstidende kunne vi for nylig fortælle, at kun fem procent af de 583 ansatte i ældreplejen i Nyborg Kommune er ansat på fuld tid. Kommunen har netop selv lavet en undersøgelse, der viser, at 22 procent af de ansatte ønsker at få flere timer, og en del af de ønsker kan altså imødekommes på grund af de "nye" penge fra staten. Det er især i hjemmeplejen, mange medarbejdere ønsker at komme op i tid.

- Jeg var godt klar over, at mange medarbejdere gerne ville arbejde flere timer, og det betyder jo rigtigt meget økonomisk ikke mindst for enlige forsørgere, hvis man får mulighed for at tjene lidt ekstra, siger Carsten Kudsk (DF), formand for Ældreudvalget.

Carsten Kudsk siger, at det er vigtigt for Nyborg Kommune at sende et signal til omverdenen om, at man lytter til sine medarbejdere i plejesektoren og forsøger at imødekomme deres ønsker. Og det er ikke bare for at være rar ved sin ansatte.

- Det er jo kendt, at ansatte til plejesektoren hurtigt kan blive en mangelvare, og at det bliver stadig sværere at rekruttere medarbejdere nok. Derfor er det ekstra vigtigt med god ledelse, tryghed i jobbet og god medarbejdertrivsel.

De mange ekstra penge - og dermed timer - der nu tilføres hjemmeplejen, plejecentrene og rehabiliteringscentrene, betyder ikke, at kommunen vil ud og lave nye service-aftaler med de ældre.

- De ekstra timer betyder, at der er lidt mere luft i systemet i det hele taget. Så et bad for eksempel godt kan tage lidt længere tid, end der ellers var sat af, siger Carsten Kudsk.

FOA's fællestillidsrepræsentant i Nyborg Kommune, Lone Smidt, havde onsdag endnu ikke set beslutningen fra Ældreudvalget, og hun kan derfor ikke kommentere resultatet endnu.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.