Kæmpe billedserie
I går blev den ellers lukkede Sprogø invaderet af 10.000 storsvedende broløbere. Se masser af billeder her - og se hvordan du kan sende dine egne billeder til fyens.dk.

Storebæltsløbet 2008

10.000 løbere svedte sig gennem et varmt halvmaraton tværs over Storebælt lørdag eftermiddag.
SPROGØ: Får, havmåger og andre beboere på Sprogø var i går vidner til et sælsomt syn:

Øen, der ellers normalt er totalt lukket for offentlig adgang, blev i går eftermiddags invaderet af flere end 10.000 svedende, prustende og ikke mindst tørstende broløbere.

Langs grusvejen på Sprogø stod stribevis af frivillige linet op - parate til at slukke løbernes tørst i en vis fart.

Klokken 16.29 løb den første mand i land på øen med nummer 5348 på maven - han skulle faktisk senere vise sig at blive vinderen af broløbet.

Få minutter senere blev højbroen nærmest hudfarvet, da hovedfeltet nåede til Sprogø. Et syn, der fik de fleste bilister på vestbroen til at køre særdeles langsomt forbi med nedrullede vinduer.

Brusebad i sukkerdrik

Snart befandt det gigantiske hovedfelt sig også på Sprogøs grusveje, hvor de frivillige i strakte arme langede både vand, bananer og energidrik frem til de hastigt forbipasserende.

Ikke alle løbere nåede dog at opfatte forskellen på bægerne med henholdsvis energidrik og vand, så mange fik fejlagtigt hældt det sukkersøde stads ud over hoved og skuldre. Man kan kun forestille sig, hvor klistret det må føles at løbe i sommervarmen med sukkervand hældt ud over kroppen.

Som plaster på såret blev løbernes tunge trampen i Sprogøs grus akkompagneret af jazzede toner fra "The Old Jazz Men", der livligt spillede løs i fra blokvognen. Enkelte løbere havde endda overskud til at klappe i takt med musikken i forbifarten.

"Vi føler med jer", lød det gengældende fra i højtaleren.

Men ikke alle forlod Sprogø i løbende tilstand. Efter blot en lille halv time, havde fem været forbi øens samarittelt med forvredne led - og her sluttede deres løbetur.

For de frivilliges vedkommende sluttede dagen først flere timer senere. Det flød nemlig med tomme bægere og bananskræller langs grusvejen. Alt skulle fjernes, inden broen igen åbnede for trafikken klokken 20 - og Sprogøs rige dyreliv atter kunne vende tilbage til normalen.

Send os flere billeder

Fyens.dk har modtaget billeder fra flere læsere, der overværede broløbet, men vi plads til mange flere. Så hvis du har taget billeder fra løbet, som du har lyst til at dele med andre, så mail dem til:

webred@fyens.dk

eller mms mobilbilleder til: 1231 Fyn - og skriv gerne dit navn og hvor du bor.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Millionoverskud på broløbet

Millionoverskud på broløbet

1400 tilmeldte blev væk fra løbet på broen

1400 tilmeldte blev væk fra løbet på broen

Topkarakter til broløb

Topkarakter til broløb