Den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen har startet Lykkeliga - håndbold for udviklingshæmmede børn. Nu kommer initiativet til Nyborg.

Nyborg: Børn med udviklingshandicap har ikke mange tilbud i fritiden. Men nu får de snart mulighed for at komme ud og spille håndbold hver lørdag i Nyborghallen.

Den tidligere professionelle håndboldspiller, Rikke Nielsen fra Aalborg, blev i 2009 mor til datteren Magda, der har downs syndrom. Det førte til, at Rikke Nielsen i 2016 startede et håndboldhold for handicappede børn, og initiativet har spredt sig ud over hele landet under navnet Lykkeliga. På Fyn er det dog foreløbig kun håndboldklubben i Langeskov og IF Stjernen i Odense, der er med.

- Vi har talt med Rævebakkeskolen i Nyborg, og de mener, der er et behov i Nyborg for fritidstilbud til disse børn, siger Karina Bjørch, der er bestyrelsesmedlem i NGIF Håndbold.

- Vi håber at kunne lave nogle sjove timer for børnene, men også at deres familier vil bakke det op og komme i hallen, så de får mulighed for at danne netværk med andre forældre til børn med udviklingshandicap, siger Karina Bjørch.

Fem aktive i klubben vil stå for træningen af børnene - gerne sammen med nogle forældre. Klubben får senere på måneden besøg af Rikke Nielsen, som kommer til Nyborg for at fortælle om Lykkeligaen og give trænerne råd om opgaven.

Første træning er lørdag den 10. februar klokken ni i Nyborghallen og derefter hver hver lørdag fra klokken ni til ti.

Læs mere på lykkeliga.dk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.