Nyt teater får hjælp fra kommunekassen

Nyborgs Betty Glosted får hovedrollen som Judy Garland i forestillingen "End of Rainbow," der sættes op på Bastionen i fberuar næste år. Sanger og musiker Keld Heick medvirker og får dermed sin debut som egentlig skuespiller. Foto: Niels Andreasen

Nyt teater får hjælp fra kommunekassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborgs kulturhus Bastionen bliver fast spillested for nyt, lokalt teaterproduktionsselskabs forestillinger. Det er værd at støtte med kommunale kulturkroner, lyder det fra borgmester og kulturudvalgsformand.

Nyborg: Kunstnernavne som Keld Heick og Betty Glosted vinder genklang langt ind i mødelokalerne på Nyborg Rådhus.

Da Allan Damby og Allan Wahlers fra det nye teaterproduktionsselskab damby&wahlers mødte op rådhuset og fortalte først borgmester Kenneth Muhs (V), siden udvalgsformand Erik Rosengaard (V) og medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget om deres teaterplaner på Nyborgs kulturhus Bastionen, var der ingen tvivl.

- Det vil vi gerne støtte, siger borgmester Kenneth Muhs, da der onsdag er kaldt til kunstnermøde på Bastionen, hvor Judy Garland-forestillingen "End of the Rainbow" skal spille fra den 21. februar - næste år altså.

Mens hovedrolleindehaverne Keld Heick og Nyborgs Betty Glosted sammen med skuespiller Jon Lange koncentrerer sig om tv og radio, fortæller borgmester og udvalgsformand, hvorfor kommunen støtter det fuldt professionelle teaterprojekt med 200.000 kroner i direkte tilskud og yderligere en underskudsgaranti på 175.000 kroner.

- Garantien håber vi naturligvis ikke, kommer til udbetaling, bemærker borgmesteren.

End of the Rainbow
Forestillingen "End of the Rainbow" handler om skuespiller og sanger Judy Garland, der i slutningen af sin karriere få et engagement på en natklub.Handlingen udspiller sig på et hotelværelse, hvor Garland er omgivet af sin kæreste Mickey Deans, spillet af Jon Lange, og vennen, den indfølende og forstående pianist Anthony, spillet af Keld Heick.

Det er en bittersød forestilling om de personlige omkostninger, der er ved at føre et liv som feteret stjerne.

Forestillingen byder på otte af Judy Garlands sange, hvor en af de kendtest er "Over the Rainbow" fra filmen "Troldmanden fra Oz."

Stykket har premiere på Bastionen den 21. februar 2019 og spiller i fire uger. Billetterne er allerede til salg på Bastionens hjemmeside.
Allan Damby (til venstre) er skuespiller, koreograf og teaterfrisør, mens Allan Wahlers til daglig arbejder som journalist på Metroexpress. Sammen står de bag det nye teaterproduktionsselskab i Nyborg. Foto: Niels Andreasen
Allan Damby (til venstre) er skuespiller, koreograf og teaterfrisør, mens Allan Wahlers til daglig arbejder som journalist på Metroexpress. Sammen står de bag det nye teaterproduktionsselskab i Nyborg. Foto: Niels Andreasen

Kulturel risikovillighed

Politikerne medgiver, at der er tale om en risikovillighed ved at investere kommunale kulturkroner i et teaterprojekt, leveret af et helt nyt selskab, tegnet af folk, der hidtil ikke har arbejdet med teaterproduktioner.

- Oplægget ligger fint i tråd med den strategi for vores kulturhus, som vi allerede fik udstukket under borgerprocessen i sin tid om, hvad vi ville bruge huset her til. Ud over at være et spille- og mødested lokalt har det hele tiden været tanken at få kulturtilbud, der rækker længere ud end Nyborg Kommune, og som kan tiltrække publikum fra hele Fyn, ja, fra hele landet. Det er vi overbevist om, at det her kan, siger Erik Rosengaard.

Bastionens bidrag

Den kommunale støtte til det nye produktionsselskabs første forestilling suppleres med hjælp fra Bastionen.

- På samme måde, som vi gør med andre samarbejdspartnere, for eksempel Nyborg Koncertudvalg koncerter. Vi bidrager med markedsføring og billetsalg på vores hjemmeside. Så der skal sælges mange billetter, så der også bliver indtægter til Bastionen, siger kulturhusleder Tue Fabricius.

I aftalen indgår yderligere, at personale og frivillige bidrager på teateraftnerne, og salget i caféen går i Bastionens kasse.

Produktionsselskabet betaler leje af huset på markedsvilkår. Også Bastionens lydanlæg benytter produktionsselskabet.

Lokalt projekt med perspektiv

Samtidig er politikerne tilfredse med at kunne støtte et initiativ, skabt af Allan Damby og Allan Wahlers, der begge bor i kommunen. Vigtigt er også perspektivet, da de to har en plan om at gøre Bastionen til fast spillested for de årligt to forestillinger, de agter at præsentere fra næste år. Alle forestillinger skal som "End of the Rainbow" være fuldt professionelle produktioner.

Yderligere interessant for byrådspolitikerne er valget af aktører på scenen. Keld Heick er i over 50 år landskendt for sin musik og sin sceneoptrædender, og i særlig grad tæller, at lokale Betty Glosted skal have hovedrollen som Judy Garland og med den forestilling fejrer sit 40 års skuespillerjubilæum på hjemmebane.

Nyt teater får hjælp fra kommunekassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce