Transportcenter ved Storebæltsvej begynder at tage form. Foreløbig er det dog kun erhvervskunder hos YX, der kan tanke op.

Nyborg: Der var snoreklip, bilkøer og massiv pressedækning, da Shell tidligere på året åbnede en ny tankstation på Knudshoved i Nyborg. Anderledes stille og roligt gik det for sig, da YX Erhverv torsdag tog et nyt tankanlæg på Storebæltsvej i brug for første gang.

- Belært af bitter erfaring har vi ingen planer om at arrangere en "grand opening", fordi der simpelt hen ikke kommer nogen til sådan et arrangement. Vi skal først nu i gang med at gøre vores kunder opmærksomme på, at de kan tanke benzin i Nyborg, fortæller direktør i YX Erhverv, Claus Gottlieb.

Forklaringen er, at tankanlægget ikke henvender sig til private, men alene kan bruges af lastbilchauffører med et særligt YX-kundekort. Anlægget er en del af det nye transportcenter tæt ved motorvejen, og Claus Gottlieb er ikke i tvivl om, at kunderne nok skal finde vej.

- I opstartsfasen har vi måske kun 10 kunder i døgnet, men vi forventer at komme op på mellem 200 og 300, fortæller han.

XY har mellem 2000 og 3000 erhvervskunder, og cirka 1000 af dem kører jævnligt over Fyn.

- Det er dem, vi håber, vil benytte sig af muligheden. Der kan selvfølgelig også ske det, at vores kundekreds udvider sig, når det går op for firmaerne, at de kan tanke i Nyborg, bemærker han.

Nyborg Kommune har forpligtet sig til at etablere 15-20 nye parkeringspladser for lastbiler, som står klar til brug, mens de tilhørende toiletbygninger stadig mangler. Med tiden er det også meningen, at transportcentret blandt andet skal rumme en tankstation for private og en fastfoodrestaurant.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.