Røde Kors i Ullerslev nærmede sig en omsætning på to millioner kroner sidste år.

Ullerslev: I de 15 år, som Røde Kors' genbrugsbutik i Ullerslev har eksisteret, er omsætning og overskud gået én vej - fremad.

Og 2015 blev ingen undtagelse - omsætningen steg med omkring 150.000 kroner til 1.870.000 kroner, og overskuddet steg til 1.362.000 kroner.

Så foreningens formand, Erik Feldthaus, havde god grund til at være tilfreds, da han forleden aflagde sin beretning under den årlige generalforsamling.

- Vi har haft et enkelt år, hvor vi gik 5000 kroner tilbage i omsætning, men ellers er vores omsætning vokset med de dér 150.000 kroner om året - så i år skal vi gerne runde de to millioner kroner, forudser Erik Feldthaus.

Ud af overskuddet afleverede foreningen knap en halv million kroner til hovedorganisationens arbejde, og resten er gået til at støtte Røde Kors-indsatser i blandt andet Laos.

Det er fortsat genbrugsbutikkens tøj-afdeling, der står for den største omsætning, fortæller Erik Feldthaus.

- Men vi oplever også mange unge mennesker, der skal flytte hjemmefra og har opdaget, at hér i butikken kan man etablere sig med alt fra møbler til bestik for et par tusinde kroner, fortæller Erik Feldthaus.

Butikkens rygrad er først og fremmest de 50 til 60 frivillige, der vederlagsfrit sørger for den daglige drift. Samt de 35 medlemmer, der betaler deres årlige kontingent til foreningen.

Røde Kors i Ullerslev har også en gruppe på 25 nørklere og to besøgsvenner.

Erik Feldthaus, som i øvrigt selv ejer bygningerne, var ikke på valg og fortsætter derfor i bestyrelsen sammen med Jytte Christiansen, Annette Knudsen, butiksleder Kirsten Berentzen og kasserer Ann-Merete Jensen.

Der var nyvalg til Karen Jensen og Jutta Poulsen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Medlem af Dansk Journalistforbund, ansat som journalist på Fynske Mediers bladhus i Kerteminde. Tidligere ansat på Nyborgbladet, Fyns Amts Avis i Nyborg, Stiftstidende i Ringe og Nyborg.