Nyt prischok: Ombygning af badeland bliver langt dyrere end forventet

Onbygningen af Nyborg Svømme- og Badeland har stået på et godt stykke tid. Her er håndværkerne ved at pille den gamle beklædning af. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Nyt prischok: Ombygning af badeland bliver langt dyrere end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badegæsterne i Nyborg Svømme- og Badeland må væbne sig med tålmodighed. Stedet bliver nemlig først åben for offentligheden sidst på året. Samtidig må politikerne bevilge yderligere knap 9,3 millioner kroner til den igangværende renovering. Til stor ærgrelse for formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V).

Nyborg: - Jeg må sige, at det kommer som en ubehagelig overraskelse. Men sådan går det, når man piller ved en rådden banan.

Sådan siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune, Erik Rosengaard (V), efter at han og resten af udvalget i denne uge blev præsenteret for den seneste status på ombygningen af Nyborg Svømme- og Badeland.

Tidligere i år bevilgede byrådet yderligere 4,8 millioner kroner til projektets to første faser. Alligevel står man nu med en ny ekstraregning på knap 9,3 millioner kroner, hvilket bringer det samlede budget op på mere end 37 millioner kroner.

Det skyldes ikke én bestemt ting, men en cocktail af uheldige omstændigheder. Som omtalt forleden har Beredskab Fyn afvist at give dispensation fra kravet om et automatisk brandalarmeringsystem. Det koster i sig selv 1,5 millioner kroner.

Samtidig har det vist sig, at taget over de gamle omklædningsrum var så dårligt, at det skal skiftes ud. Vurderingen var ellers oprindelig, at taget godt kunne holde en del år endnu.

Men da håndværkerne begyndte at pille i det, opdagede de, hvor galt det stod til. Ekstraregningen for denne del er på cirka 1,9 millioner kroner, mens ændringer i de bærende stålkonstruktioner presser prisen op med yderligere 660.000 kroner.

- Det er en rigtig træls situation, vi er havnet i. Heldigvis er der enighed i Kultur- og Fritidsudvalget om, at de penge er vi nødt til at finde. For ellers kan projektet ikke laves færdigt. Vi kan ikke bygge eksempelvis et nyt omklædningsrum og så risikerer, at det pisser ned ovenfra i løbet af et halvt år, fordi taget er i så dårlig forfatning, som tilfældet er, bemærker udvalgsformanden.

Hastebehandling

Sagen blev hastebehandlet på et ekstraordinært udvalgsmøde lige efter påske, og på næste tirsdag samles Økonomiudvalget, ligeledes ekstraordinært, for at gøre sagen klar til behandling i byrådssalen samme aften.

Det sker ifølge Erik Rosengaard for at undgå yderligere forsinkelser. I forvejen betyder de nye, ubehagelige overraskelser, at ombygningen ikke bliver færdig i 3. kvartal som først beregnet, men derimod sidst på året.

De foreninger, der holder til i svømme- og badelandet, vil fortsat kunne bruge det ene bassin, men stedet vil altså først været åben for offentligheden i fuld skala omkring årsskiftet.

Nyborg Svømme- og Badeland har med andre ord udsigt til en endnu længere periode med manglende billetindtægter, og også denne del til politikerne bliver nødt til at forholde sig til, erkender Erik Rosengaard. Det indgår dog ikke i den nye millionregning.

Det gør til gengæld udgifter til udskiftning af fliser i den dybe del af vippebassinnet. De poppede ganske enkelt op, da man tømte bassinet for vand, fortæller udvalgsformanden.

Oven i skal blandt andet lægges udgifter til ekstra arbejde med de eksisterende armerede betondæk, der skulle ophugges i området med omklædningsrum. Tykkelsen varierede fra 30 til 50 centimeter, hvilket var mere end forudsat i udbudsmaterialet.

Det var ikke muligt at anvende større maskiner, fordi man var bange for at ødelægge de eksisterende betonpæle. I stedet måtte håndværkerne skære betonen, og det har kostet tid.

Derudover har det været nødvendigt at opsætte spunsplader i forbindelse med udgravning til det nye vandbehandlingssystem. Ellers risikerede man, at det piblede ind med saltvand, fortæller Erik Rosengaard.

Nyt prischok: Ombygning af badeland bliver langt dyrere end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce