Nyt påbud til Rehabiliteringscentret

Arbejdstilsynet har bedt ledelsen om at få rettet op på de kritisable forhold på demensafdelingen inden den 1. april 2016. Ledelsen skal blandt andet "sikre, at risikoen for vold og trusler ikke forringer de ansattes sikkerhed og sundhed"

Nyt påbud til Rehabiliteringscentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vold og trusler mod de ansatte gør Jernbanebo til en sikkerhedsrisiko, vurderer Arbejdstilsynet. Centret har fået sit andet påbud i løbet af sommeren.

Nyborg: Næsten hver femte medarbejder er månedligt udsat for fysisk vold fra en beboer. Der er mangel på uddannelse, og tilliden til ledelsen er krakkeleret. Sådan lyder det blandt andet i Arbejdstilsynets seneste påbud til Jernbanebo Rehabiliteringscenter i Nyborg.

Ifølge Arbejdstilsynet er forholdene i demensafsnittet sikkerheds- og sundhedsmæssigt uforsvarlige. Og nogle medarbejdere føler sig svigtede:

"Ledelsen har sagt og gjort ting, der har slået skår i tilliden, oplyser de ansatte, og tilføjer, at det er tydeligt, at ledelsen også har haft for travlt," står der direkte i påbuddet, som centret modtog i midten af august.

To påbud på en sommer

Det er det andet påbud Jernbanebo har modtaget denne sommer. Begge påbud er kommet på baggrund af besøg fra Arbejdstilsynet i løbet af foråret.

I sidste uge kom det frem, at centret havde modtaget et påbud og en gul smiley for dårligt arbejdsmiljø i selve rehabiliteringsafdelingen. Denne gang er det turnusboligerne for de demente, der står for skud.

Før påbuddene blev givet, har kommunen efter overskridelser af budgettet bevilliget to millioner kroner ekstra til Jernbanebo. Det har banet vejen for ansættelsen af fire nye plejemedarbejdere, som kan hjælpe på den voldelige demensafdeling.

Du kan læse mere om sagen i dagens Fyens Stiftstidende eller på mitfyn.dk.

Nyt påbud til Rehabiliteringscentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce