Fredningsnævnet for Fyn siger nej til revideret projekt for Admiral Marina - bygningerne er stadig for dominerende, mener nævnet
Nyborg: Det er meget vanskeligt for investorerne bag marina-projektet Admiral Marina at opnå fredningsmyndighedernes velsignelse til at omdanne DSB’s tidligere færgehavn på Knudshoved til en femstjernet marina med service- og administrationsfaciliteter på land.

I december sidste år gav Fredningsnævnet for Fyn afslag på projektet først og fremmest med den begrundelse, at den 4000 kvadratmeter store bådforretning, der blandt andet skulle rumme en indendørs bådudstilling, havnekontor og serviceværksted, var for stor og dominerende.

På Fredningsnævnets opfordring indsendte investorerne et nyt projekt, som reducerede bygningens størrelse til 3350 kvadratmeter, sænkede højden og i øvrigt delte de to bygningen i tre, således at facadens areal blev reduceret med 65 procent og virkede mindre dominerende. Og det har helt klart gjort Fredningsnævnet mildere stemt - men ikke nok. Nævnet har på ny givet et afslag.

Det er projektleder Peter Poulsen forståeligt nok ikke tilfreds med.

- Det virker som en gættekonkurrence, hvor nævnet leder efter begrænsninger i stedet for at se mulighederne, siger han og understreger, at investorerne vil klage over afslaget til Natur- og Miljøklagenævnet

Også Nyborgs borgmester Erik Christensen (S) er stærkt forundret over det nye afslag fra Fredningsnævnet.

Læs mere i avisen på Nyborg-siderne.
  • Fyens Stiftstidende