Nyt liv på destilleriet

Jack Hauh Truelsen (t.v.) og Pierre Roland skal være med til at finde Nyborg Destilleris fodfæste for alvor. Jack har tidligere været souschef, mens Pierre har ejet Vinspecialisten i Nyborg. Foto: Sophie Lysholt Hansen

Nyt liv på destilleriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Destilleri har fået ny besætning med om bord i de gamle DSB-gemakker.

Nyborg: Det økologiske og prisbelønnede Nyborg Destilleri, der startede op sidste sommer, har brugt de seneste måneder på at få personalelisten helt på plads, nu hvor foråret står for døren.

I køkkenet er den tidligere souschef Jack Hauch Truelsen blevet ansat som køkkenchef, mens Pierre Roland - tidligere ejer af Vinspecialisten i Nørregade - er blevet daglig leder på destilleriet.

Udskiftningen i besætningen sker under et år efter, man ansatte Andreas Saxskiold-Nørup som køkkenchef og Lisa Nielsen som daglig leder. Men det er der en naturlig forklaring på, siger den ene af restaurantens ejere Niels Rømer.

- Vi stod i en situation, hvor Pierre Roland havde solgt sin vinforretning og tilbød sine kompetencer hos os. Det kunne vi ikke sige nej til med alle de kompetencer, han besidder. Lisa Nielsen, der var der før, var også god, men hun var helt grøn, og vi havde brug for en, der kunne tage lidt mere styring.

- Vores tidligere kok Andreas (Saxskiold-Nørup, red.) bor i Roskilde, og han kunne ikke få det til at hænge sammen med afstanden, så han har fået job på en restaurant i København, forklarer Niels Rømer.

Udfordring

Nyborg Destilleri har været omtalt og diskuteret i lokalmiljøet, blandt andet på grund af det store fokus på økologi - og de deraf højere priser.

Men ikke desto mindre er stedet blevet belønnet udefra, først med Det Økologiske Spisemærke i Guld, og senere med otte guldmedaljer ved World-Spirits Award for gin- og whisky-produktionen.

Og selvom økologien både skal bundfælde sig hos gæsterne og kan være et benspænd i et travlt køkken, er det en fed udfordring for den nye køkkenchef, der tidligere har været på flere michelinrestauranter.

- Det er helt vildt fedt at tænke økologi ind i alt. Det sætter sit præg på priserne, men vi er ved at finde vores brand, der handler om gode, økologiske og lokale råvarer og moderne, nordiske retter. Det skal folk kende os på, og sådan er det også ved at blive, forklarer Jack Hauch Truelsen, der er udlært på Comwell i Korsør og blev nummer to til DM for kokkeelever, inden han senere kom til destilleriet som souschef i efteråret 2017.

Den nye daglige leder Pierre Roland peger også på økologien som et spændende element at arbejde med.

- Jeg har ikke prøvet at arbejde 100 procent økologisk før, men det er sjovt, og det giver mening.

Begge peger dog på, at det er et koncept, der skal accepteres af kunderne først.

- Havde vi ligget i Aarhus eller København havde vores koncept været nemmere at integrere, fordi der er et andet publikum. I Nyborg skal vi lige ses an, men flere og flere er blevet bevidste om økologi og kvalitet, siger Pierre Roland.

Pierre Roland blev ansat som daglig leder fra den 1. januar, og Jack Hauch Truelsen tiltrådte stillingen som køkkenchef den 20. februar.

Nyt liv på destilleriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce