Et overraskende og alvorligt brud mellem Nyborg Voldspils bestyrelse og det hidtidige instruktørteam er løst. Der er indgået en aftale med et nyt hold.

Ni døgn tog det for Nyborg Voldspils bestyrelse med formand Jørgen Dyhrberg i spidsen at finde nye folk til instruktørteamet for sommerforestillingen "Atlantis."

En tvist om, hvad amatører kan klare på voldspilscenen og hvor mange betalte aktører, voldspillet mente at kunne finde økonomi til, fik det ellers ansatte instruktørteamt til at trække sig i samlet endhed.

En situation, der i alvorlig grad truede med, at sommerforestillingen som et andet Atlantis ville gå under. For med en prøvestart 1. april har der været meget lidt tid til at finde andre til at tage over.

Men onsdag aften fortalte voldspilbestyrelsen i en pressemeddelelse, at den anerkendte musicalinstruktør Daniel Bohr, der har bopæl i Nyborg, har påtaget sig det overordnede kunstneriske ansvar for at gennemføre "Atlantis."

Ville ikke udstille amatører

Det var i første omgang instruktør Kim Harris, der ikke længere kunne stå inde for at levere en så sangmæssigt krævende forestilling, hvor amatører skulle besætte en række bærende sangroller.

Hans begrundelse var, at han har så stor respekt for amatører, at de ikke må stilles opgaver på scenen, de risikerer ikke at kunne klare og derfor bliver udstillet.

I forvejen havde voldspillets bestyrelse sagt ja til at hyre tre professionelle skuespillere til de tre bærende karakterer i "Atlantis." Sagen er, at "Atlantis" er en gennemkomponeret musical, hvor der synges hele tiden, og det stiller store krav til sangkunne hos de medvirkende.

Voldspillets bestyrelse holdt på, at der blandt de 130, som stillede til optagelsesprøver, måtte kunne findes de syv, som man stod og manglede til forestillingen. Og at det økonomisk ikke kunne hænge sammen at betale syv mere for at være med på Nyborg vold til sommer.

Efter Harris' beslutning om at forlade instruktørposten fulgte de øvrige i temaet med, herunder orkesterleder Rasmus Steenberg, kor- og sanginstruktør Johnny Jørgensen og koreografer Patrick Terndrup.

Efter bruddet arbejdede voldspilbestyrelsen på at finde andre til at tage over. En svær opgave, da mange har lagt planer for, hvad de skal foretage sig i de tre måneder, prøverne til voldspillet kommer til at stå på fra 1. april.

Så fristen var kort. Men voldspillet har venner mange steder, som Jørgen Dyhrberg oplyste, at man naturligvis benyttede sig af.

Og onsdag aften kunne voldspilbestyrelsen så udsende en pressemeddelelse, hvor Jørgen Dyhrberg oplyste, at Daniel Bohr har påtaget sig det overordnede kunstneriske ansvar for at gennemføre "Atlantis."

Ny på Nyborg Vold

Daniel Bohr er ny i voldspilsammenhæng, men er kendt for store opsætninger på Det Ny Teater i København og på scener overalt i Europa.

Samtidig har voldspilbestyrelsen formået at trække på kendte kræfter fra Nyborg Vold som kapelmester Peter Holling, koreograf Maibritt Jensen, kor- og sanginstruktør Therese Andreasen og scenograf Anders Vesterholm.

Alle har tidligere løst instruktøropgaver for voldspillet - flere af dem gennem adskillige år - og flere af dem medvirkede i voldspillets succesopsætning af "Atlantis" i 2006, hvor Sune Svanekier var instruktør.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Forlod voldspil: Kim Harris kunne ikke tage ansvaret

Forlod voldspil: Kim Harris kunne ikke tage ansvaret

7
Instruktører går: For få dygtige amatører - Nyborg Voldspil i store problemer

Instruktører går: For få dygtige amatører - Nyborg Voldspil i store problemer