Nyt havnebyggeri næsten udlejet - de dyre ejerlejligheder er svære at sælge

Vand til tre sider og alligevel tæt på byen. Der er stadig stor interesse for at bo på havnefronten i Nyborg, og Pædagogernes Pension, der står for disse boliger, har lejet næsten det hele ud. Derimod er kun fire ud af ti ejerboliger i byggeriet solgt. Foto: Kasper Riggelsen

Nyt havnebyggeri næsten udlejet - de dyre ejerlejligheder er svære at sælge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pædagogernes Pension er klar til at modtage de første lejere i det nye byggeri på havnen 1. september. Næsten alle lejligheder er lejet ud, men det kniber mere med at sælge de dyre ejerlejligheder. Langt de fleste beboere i de nye havnehuse er folk fra Nyborg.

Artiklen opdateret onsdag middag: Fejl vedrørende seniorbofællesskabets venteliste rettet.

Nyborg: Er du til vand på tre sider?

Sådan har det lydt i annoncerne for det nye havnebyggeri på Midtermolen i Nyborg.

Og folk er tilsyneladende vilde med at komme til at bo rimeligt centralt i Nyborg med vand til tre sider.

I hvert fald er langt de fleste af byggeriets leje-lejligheder lejet ud og klar til at blive beboet meget snart. Indflytningen begynder den 1. september, og så kommer de nye beboere med deres møbler og pakkenelliker over den kommende måneds tid.

- Ud af de 52 udlejningsboliger i byggeriet er der kun fire-fem lejligheder tilbage, siger ejendomsmægler Jørn Laursen, hvis Home-forretning har stået for både salg og udlejning af lejlighederne.

Ti af de store penthouse-lejligheder øverst i byggeriet er sat til salg, og her er det gået knapt så hurtigt. Den fjerde kontrakt er ved at blive skrevet under i disse dage, og dermed er der altså stadig seks af den slags lejligheder til salg. Disse lejligheder er dog også i den dyre ende af Nyborgs ejendomsmarked med priser fra 4,35 til 4,5 millioner kroner stykket.

Flyvende start

- Vi synes, det her generelt er gået rigtigt fint. Der har virkelig været stor aktivitet med denne sag, siger Jørn Laursen.

Bygherren, Pædagogernes Pension, vidste da også fra starten, at interessen for at bo på havnen i Nyborg er meget stor. Pensionskassens byggeri er nemlig en slags knopskydning af seniorbofællesskabet, der blev færdigt for et års tid siden. Begge byggerier har haft Kuben Management til at styre byggerierne, og Skala Arkitekter har tegnet begge byggerier.

Da Pædagogernes Pensionskasse skulle til at begynde deres byggeri på Midtermolen i den gamle færgehavn, stod det også klart, at senbiorbofællesskabet langt fra kunne give plads til alle interesserede, og at der var en venteliste med 200-300 par eller enlige, der ikke fik drømmen om en lejlighed i bofællesskabet opfyldt.

På grund af persondataloven kunne Pædagogernes Pension ikke få udleveret navnene på ventelisten fra Seniorbofællesskabet, men under alle omstændigheder var der altså flere hundrede, som ikke i første omgang fik mulighed for at flytte i færgehavnen, og som var potentielle lejere til nye havnebyggerier.

Flest fra Nyborg

Jørn Laursen oplyser, at langt de fleste af de lejere, der flytter ind på Midtermolen, er folk fra Nyborg.

75 procent af lejerne er fra lokalområdet, mens resten er næsten ligeligt fordelt mellem odenseanere og sjællændere.

- Men selv om de fleste beboere i byggeriet er fra Nyborg, betyder de 62 nye lejligheder, at byggeriet trækker 13 nye familier til Nyborg. Men der må jo også komme folk udefra og overtage de boliger, der bliver ledige, når de mange nyborgensere flytter ned i de nye havneboliger. Så det er vel meget godt, siger Jørn Laursen.

Tilflytningen af familier udefra er tiltrængt i Nyborg, hvor kommunen har svært ved at holde fast i indbyggertallet på omkring 32.000 indbyggere. Som omtalt for nylig er Nyborg Kommune i den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik for første gang længe røget ned under 32.000 indbyggere.

Nyt havnebyggeri næsten udlejet - de dyre ejerlejligheder er svære at sælge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce