Nyt firma på havnen vil skabe et hav af arbejdspladser

ADP har gennem længere tid arbejdet på at skabe mere aktivitet på industrihavnen i Nyborg og dermed flere kunder i butikken. Det ser nu ud til at lykkes. Foto: ADP

Nyt firma på havnen vil skabe et hav af arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glunz & Jensen, der er blandt verdens førende leverandører til den globale trykke-industri, samler sine danske aktiviteter på industrihavnen i Nyborg. En placering midt i landet og velvilje fra kommunen har været udslagsgivende, fortæller selskabets direktør, der forventer at skulle bruge op mod 80 ansatte i det nye hovedkvarter.

Nyborg: Der er åbenbart ingen ende på de positive nyheder, som skyller ind over Nyborg i disse dage. Den seneste står ejeren af industrihavnen i Nyborg, ADP, for. Det er nemlig lykkedes at leje ikke mindre end 5800 kvadratmeter ud på havnen til firmaet Glunz & Jensen. Bygninger, der tidligere har været benyttet af Andresen Towers til produktion af vindmøller.

Derudover lægger Glunz & Jensen beslag på 1200 kvadratmeter kontorfaciliteter, der skal bruges til udvikling og administration. Firmaet, der er blandt verdens førende leverandører til den globale trykke-industri, samler sin danske produktion i Nyborg. I alt beskæftiger man cirka 200 personer på verdensplan fordelt på Danmark, Slovakiet, USA og Italien, men hovedkvarteret kommer altså til at ligge i Nyborg.

Ifølge administrerende direktør René Normann Christensen er der tale om, at Nyborg får tilført 50 nye arbejdspladser alene i første fase, hvoraf cirka halvdelen vil være beskæftiget i produktionen. Det betyder omvendt, at de nuværende afdelinger i Ringe og Ringsted lukker ned.

Ikke alle medarbejdere er interesseret i at flytte med, og derfor er man lige nu i fuld gang med at ansætte nye folk. På lidt længere sigt bliver der behov for at rekruttere yderligere 25-30 medarbejdere.

- Vi forventer, der kommer til at ske mere i Nyborg, men vi er et børsnoteret selskab. Derfor kan jeg ikke fortælle om det i detaljer, før vi har meldt noget ud. Jeg kan dog sige, at vi kommer op på 75-80 ansatte i Nyborg, når alt er afsluttet. Der er både noget vækst i det, men der kunne også være flytning af andre arbejdspladser, siger René Normann Christensen.

Ud over firmaets egne ansatte kan flytteplanerne give ekstra arbejde til lokale underleverandører, oplyser han.

Glunz & Jensen
Glunz og Jensen har en finger med i spillet, når aviser og reklamesager rundtom i verden skal trykkes. Før trykpladerne kan bruges til for eksempel avisproduktion, skal de køres igennem såkaldte procesmaskiner. De maskiner laver firmaet, som fremover får hovedsæde i Nyborg.I alt beskæftiger Glunz & Jensen cirka 200 medarbejdere fordelt på datterselskaber og produktionsfaciliteter i Danmark, Slovakiet, USA og Italien. Markedsføringen af produkter og services sker gennem et verdensomspændende netværk af distributører og forhandlere.

Derfor Nyborg

Når det lige blev Nyborg, hænger det blandt andet sammen med den centrale placering midt i landet, fortæller direktøren.

- Jeg ville gerne sikre, at jeg kunne holde på så mange af vores dygtige medarbejdere fra Ringe og Ringsted som muligt. Jeg plejer at sige i spøg, at Sprogø desværre var taget. Derfor stod valget mellem Nyborg og Korsør, og det blev altså Nyborg. Også fordi der var nogle ejendomme, der passede godt til vores behov. Samtidig kommer vi til at ligge fantastisk i forhold til motorvejen og kan hente medarbejdere fra både Trekantområdet og Sjælland, siger han.

René Normann Christensen fremhæver samtidig den gode behandling fra kommunens side som en afgørende faktor.

- Jeg kan godt forstå, at Nyborg er placeret blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Det starter ved borgmesteren, der har spillet en stor rolle i at få os til byen. Og til erhvervschefen, der har været meget hjælpsom med at få de forskellige ting til at falde i hak. Det må ikke misforstås. De har ikke tilbudt os noget, hverken økonomisk eller på anden vis. De har bare vist os, at de gerne vil have os til byen, understreger han.

Glunz & Jensen overtager lokalerne 1. januar, og senest 1. april 2018 forventer direktøren, at det nye hovedkvarter i Nyborg er en realitet.

Nyt firma på havnen vil skabe et hav af arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce