Siden 2014 har to ansatte i Nyborg fundet 900.000 kvadratmeter bygninger, der ikke eksisterede

Nyborg: Siden 2014 har Nyborgs politikere været enige om, at der skal være styr på bebyggelsesprocenterne i kommunen.

Derfor ansatte man to medarbejdere til et såkaldt geokodningsprojekt, hvor man sammenholder satellitbilleder med BBR-registrets oplysninger om kommunens ejendomme.

Det har givet overraskende - nogen vil sige chokerende resultater.

Afdelingen har fundet næsten 900.000 kvadratmeter byggeri, der ikke er registreret, og som der derfor ikke er betalt ejendomsskat af. Det svarer til størrelsen af universitetssygehuset i Oslo.

Camilla Ørgaard Nielsen har været med fra starten, og hun synes arbejdet er spændende. Hun kan bl.a. berette om et 1200 kvadratmeter stort gartneribyggeri, der ikke var søgt tilladelse til, men som efterfølgende blev gjort lovligt, da ejeren havde jord nok.

- Det er spændende at løse problemerne via dialog med borgerne, og i langt de fleste tilfælde sker det uden dramatik, siger Camilla Ørgaard Nielsen.

Ifølge afdelingsleder Felix Pedersen har kommunen faret med lempe, og derfor er der ikke delt administrative bøder ud trods lovovertrædelserne.

Afdelingen har valgt at tilrettelægge arbejdet, så man har fokuseret på ejendomme, der viste overskridelser på 200 kvadratmeter og derover i forhold til de tilladelige byggeprocenter.

- Det har fortrinsvis været landbrugsejendomme, hvor vi har haft et par hundrede sager. Vi går nu i gang med at kigge på overskridelser mellem 100-200 kvadratmeter, siger Camilla Ørgaard Nielsen.

Det er i den sammenhæng, at overskridelserne i Sommerbyen dukkede op.

Man har ikke undersøgt andre sommerhusområder endnu.

Camilla Ørgaard Nielsen forventer, at det vil tage flere år, før afdelingen er igennem alle de overskridelser, man umiddelbart har registreret.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
Ulovlige byggerier: Udsigt i Sommerbyen til blød landing

Ulovlige byggerier: Udsigt i Sommerbyen til blød landing

5
Ulovligheder: Ingen beslutning om Sommerbyen

Ulovligheder: Ingen beslutning om Sommerbyen

2
Sommerbyen: Tre ud af fire sommerhuse i Nyborg er ulovlige

Sommerbyen: Tre ud af fire sommerhuse i Nyborg er ulovlige