Nyt butikscenter: Handlende føler sig truet

Det er et syn som dette, nogle erhvervsdrivende er bekymrede for. Foto: Yilmaz Polat

Nyt butikscenter: Handlende føler sig truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Visionen er klar: Nyborg skal være Østfyns oplevelses- og handelscentrum og til det kræves, at Nyborgs "bymidte" udvides med et nyt butikscenter. Flere erhvervsdrivende råber dog vagt i gevær.

Bemærk: Artiklen er opdateret. I forhold til den oprindelige artikel har vi fjernet et citat fra en medarbejder i H&M. Tøjkoncernen oplyser overfor Fyens Stiftstidende, at man ikke ønsker at kommentere på den konkrete plan om store butikker på Lynfrosten. Desuden var det ikke butikschefen, som udtalte sig, sådan som det fremgik af den oprindelige artikel. Fyens Stiftstidende beklager fejlen.

NYBORG: Tomme gader, ledige lejemål og en død bymidte. Det er de dystopiske perspektiver fra de handlende i det centrale Nyborg.

Profetierne kommer på baggrund af, at det fredag blev slået fast, at en lokalplan for et omdiskuteret butikscenter på Lynfrost-grunden endelig bliver en realitet.

Det er dog ikke alle erhvervsdrivende i Nyborgs oprindelige bymidte, som hilser butikscenteret velkommen.

Palle Jørgensen, som driver Tine P. og Blomsterværkstedet Tine P., er én af de bekymrede. Han frygter, at butikscenteret vil fungere modsat hensigten og i stedet virke som et skjold imod den gamle bymidte.

- Med det nye butikscenter laver man en barriere mod byen, hvor folk vil køre ud til centeret og ikke ind til byen. Og det er klart, at hvis der ingen kunder kommer inde i bymidten, så falder vores omsætning, og så er vores eksistensgrundlag væk. Nyborg bliver en 'gammel' by, hvor vi har et slot, men selve butikslivet vil forsvinde. Det er muligt, at restauranterne vil klare sig. Men tøjbutikker og lignende vil dø. Der vil ikke blive noget byliv tilbage, mener Palle Jørgensen.

Som at slå i en dyne

Indehaveren af Tine P. er med i Nyborg Hansdelstandsforening, hvor han har været i kontakt med beslutningstagerne i Nyborg Byråd, som han uden held har forsøgt at råbe op.

- Det er svært i en by, hvor der er ét parti, som har flertal. Det er som at slå i en dyne. Hvis man endelig skulle gøre noget, så er det ikke de 500 kvadratmeter store butikker, som man skal gå efter i det nye center. De skulle i stedet sætte grænsen ved mindst 2000 kvadratmeter og aldrig gå under. Så længe de bevæger sig omkring 500 kvadratmeter, så truer man de oprindelige butikker i bymidten.

Palle Jørgensens kritik lægger sig i forlængelse af Socialdemokratiets formand, Sonja Marie Jensen, som sidst i den forgangne uge advarede imod at sætte butiksarealerne ned til 500 kvadratmeter. Socialdemokratiet er i øvrigt det eneste parti, som står udenfor aftalen om butikscenteret.

Palle Jørgensen opgiver dog ikke sit forehavende. Han bliver i det centrale Nyborg.

- Vi bliver her i centrum. Vi vil tage kampen og gøre som vi altid har gjort, hvor vi behandler vores kunder godt.

Nyt butikscenter: Handlende føler sig truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce