Et kolonihavehus i Nyborg brændte ned til grunden natten til fredag.

Ejeren af kolonihavehuset i haveforeningen Engen i Nyborg havde lige brugt et år på at renovere sit kolonihavehus. Taget var faktisk lige blevet skiftet ud, og de sidste materialer til renoveringen stod stadig på grunden, da det hele gik galt.

Natten til fredag brød kolonihavehuset nemlig i brand. En forbipasserende anmeldte branden klokken 03.56, hvor huset var omspændt af flammer.

- Da vi kommer frem, er ilden allerede brudt igennem taget. Kolonihavehuse brænder typisk ret hurtigt, da de er lavet af træ, så vi skyndte os at tjekke, om der var mennesker i huset, siger indsatsleder ved Beredskab Fyn, Jesper Rossen.

Berørt ejer

Der var ingen mennesker i huset, så resten af natten og en del af formiddagen gik med at slukke branden. Alligevel stod det meste af huset ikke til at redde, og nu er det kun stenvæggene, der står tilbage.

Både ejeren af huset og formanden for haveforeningen har været nede fobi huset her til morgen, fortæller Jesper Rossen.

- Ejeren var tydeligt berørt. Det er ikke sjovt, og slet ikke, når han lige har brugt tid på at skifte hele taget, siger han.

Fyns Politi skal senere på dagen ud til kolonihavehuset for at bestemme brandårsagen.

  • Yilmaz Polat

    Af:

    Jeg er jourhavende og journalist på Aktualitet, samfund og erhverv. Jeg har tidligere været i praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg blandt andet sad på Middelfart-, Samfund og Erhverv- og Nyhedsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Brandfolk sendt til efterslukning i haveforening

Brandfolk sendt til efterslukning i haveforening

Politi: Brand i kolonihave var formentlig påsat

Politi: Brand i kolonihave var formentlig påsat