Nu går jagten på egnede bygninger. Teknisk chef i Nyborg Kommune lover, at man vil være behjælpelig.

Nyborg: Nyborg har udsigt til 14 nye, statslige arbejdspladser, når Lokale- og Anlægsfonden rykker fra Christianshavn i København til netop Nyborg.

Fonden, der hører ind under Kulturministeriet og har eksisteret siden 1993, arbejder med at støtte byggeri indenfor idræts- kultur og fritidsområdet. Det gælder blandt andet det nye multibassin i Nyborg.

Borgmester Kenneth Muhs (V) deltog i et krondiamantbryllup, da nyheden slap ud efter et kort pressemøde i Statsministeriet.

Hans partifælle, folketingsmedlem Erling Bonnesen, glæder sig over udsigten til 14 nye statslige arbejdspladser i bæltbyen.

- Det er en god dag for Nyborg. Man kunne selvfølgelig altid ønske sig et endnu større antal arbejdspladser, men symbolsk er det meget passende, at det netop blev Lokale- og Anlægsfonden, der flytter hertil, når man tænker på de mange udviklingsprojekter, som finder sted i kommunen. Næste skridt bliver det praktiske omkring lokale, men jeg er sikker på, at kommunen vil være behjælpelig med den del, siger han.

På et pressemøde tidligere i dag slog statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), således fast, at der ikke bliver tale om at bygge nyt. Teknisk chef i Nyborg Kommune Søren Møllegård har ikke umiddelbart noget bud på, hvor fonden kan flytte ind.

- Jeg kan ikke lige ryste noget ud af ærmet, men det er opgave, som vi nok skal få løst, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Esben Danielsen.

Artiklen opdateres...

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
1
Søger du nyt job?: Miljøstyrelsen slår de første stillinger op i Odense

Søger du nyt job?: Miljøstyrelsen slår de første stillinger op i Odense

Placering af Miljøstyrelsen er godt for alle

Placering af Miljøstyrelsen er godt for alle

Esben Lunde Larsen afslører: Her skal Miljøstyrelsen ligge i Odense

Esben Lunde Larsen afslører: Her skal Miljøstyrelsen ligge i Odense