Nye penge til de gamle forsamlingshuse

Vindinge Forsamlingshus fik for et par år siden den helt store tur med nyt tag, isolering og nye vinduer og døre, delvist finansieret af et restbeløb fra kommunens forskønnelsespulje. Arkivfoto: Niels Andreasen

Nye penge til de gamle forsamlingshuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter ønske fra bestyrelserne sætter Nyborg Kommune nu en pulje på en halv million kroner af til renovering og istandsættelse af forsamlingshusene.

Nyborg: Forsamlingshusene i Nyborg Kommune får nu en fast, økonomisk håndsrækning til renoveringer og istandsættelser.

Kultur- og Fritidsudvalgt har med baggrund i den politiske aftale for budget 2018 afsat en halv millioner kroner i en pulje, som forsamlingshusenes bestyrelser kan søge, når et af de gamle huse trænger til fornyelse af en eller anden art.

Formålet med pulje er at "understøtte og udvikle forsamlingshusene i Nyborg Kommune som folkelige og kulturelle samlingssteder," som det er formuleret.

Udvalget har samtidig nikket ja til det regelsæt, som forvaltningen har foreslået for, hvordan der kan udbetales penge fra puljen. For der bliver ikke uden videre strøet midler ud.

Tværtimod bygger den kommunale støtte på princippet noget-for-noget. Puljen kan støtte med halvdelen af udgiften til en renovering. Altså må forsamlingshusets bestyrelse søge at skaffe den anden halvdel fra egne midler, lån eller fonde. Det fremgår også, at en bevilling til et forsamlingshus kan være flerårig, men dog sådan, at der højst kan bevilges et beløb på 200.000 kroner pr. år.

Der kan søges til vedligeholdelse, istandsættelser, modernisering, energiforbedring og ombygning. Også udearealer og parkeringsforhold kan støttes fra puljen.

- Vi har besluttet os for puljen, da det på de dialogmøder, vi hver år har med forsamlingshusenes bestyrelser, har været tilkendegivet, at man har store udfordringer med vedligeholdelse, især når det gælder udskiftning af tag, nyt køkken, nye toiletter. Bestyrelserne har bedt os om, hvordan vi kan være behjælpelig, siger Erik Rosengaard (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

- Gennem nogle år har vi i den udstrækning, det har været midler i overskud, kunnet benytte puljen til nedrivning og forskønnelse i landsbyerne. Ved at skabe den her særlige renoveringspulje kan vi bedre understøtte arbejdet for forsamlingshusene, siger han.

I vedligeholdelsespuljens første år er fristen for at søge 1. august. De kommende år er fristen den 1. februar.

Og så kan kulturpolitikere og forsamlingshusbestyrelser passende drøfte den nye pulje og retningslinjerne for at opnå støtte ved årets fællesmøde, der holdes tirsdag den 10. april i Vindinge Forsamlingshus. I mødet deltager kommunens fundraiser Karen Vestergaard. Ved mødet kan også andre forhold vedrørende forsamlingshusene kan tages op.

Nye penge til de gamle forsamlingshuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce