Nyborgs musicaltalenter klar med afgangsforestilling

Jesper Nielsen, leder af Nyborg Ungdomsskoles MusicalTalentSkole ved starten for skoelns første hold for et par år siden. Arkivfoto

Nyborgs musicaltalenter klar med afgangsforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I to år har en række unge dygtiggjort sig inden for musicalgenren. Nu viser de, hvad de duer til på en scene

Af de 15 unge, der for to år siden meldte sig ind i MusicalTalentSkolen under Nyborg Ungdomsskole, har de 10 holdt ved og er nu klar til at vise, hvad de duer til på en scene efter intensive kurser i alle de discipliner, en musicalskuespiller gerne skulle mestre.

Afgangsprojektet er "Legally Blonde The Musical," der er blevet kaldt for verdens sjoveste musical. Den fortæller historien om blonde Elle fra Malibu, der bliver droppe af kæresten Warner, da han tager til Harvard for at læse jura. Men Elle vil ikke lade sig droppe og hun følger efter til Harvard for at genvinde Warner, der imidlertid dater den selvhøjtidelige Vivianne.

Musicalen havde premiere på Broadway i 2007, kom til London i 2009 og byder på iørefaldende musik, store danseoptrin og en sjov historie, der udvikler sig dramatisk.

En af de første undervisningslektioner i MusicalTalentSkolen i Nyborg. Arkivfoto
En af de første undervisningslektioner i MusicalTalentSkolen i Nyborg. Arkivfoto
Foto: Laust Jordal

Scenehjælp fra vennerne

Da der i forestillingen er flere roller end de 10, der nu er med på holdet, er der hentet andre aktører fra Nyborgs teatermiljø .

- Blandt dem har vi fire voksne med, da vi synes, det vil være lidt mærkeligt, at en 19-årig skal spille hovedpersonens mor eller far overfor en jævnaldrende, siger Jesper Nielsen.

Om frafaldet på talentholdet gennem de nu to sæsoner, skolen har været i gang, siger Jesper Nielsen, at man fra starten ikke var helt opmærksom på, at blandt dem, der kom med, var unge, der enten blev student eller allerede var det, inden skolen begyndte.

- Det har betydet, at nogen har ændret planer, er taget på højskole, ud at rejse eller andet, og altså ikke har kunnet fuldføre, siger han.

Næste hold på banen

Når premieren og de efterfølgende seks forestillinger, der vises i Borgerforeningens Hus i Nyborg, er ovre, har holdet yderligere et par uger, inden de farvel til hinanden.

Jesper Nielsen oplyser, at der nu er plads til næste hold til MusicalTalentSkolen.

Det er endnu ikke planlagt, hvornår der skal være optagelse til holdet, der tænkes at begynde undervisningen i det kommende skoleår.

Men optagelsen bliver inden sommerferien, lover han.

Han er ret sikker på, at der nok skal være interesserede til hold 2.

- Vi ved, at det har spredt sig i amatørteatermiljøerne, at vi har den her talentskole. Ud over forespørgsler fra lokale har vi hørt fra folk i Odense, men også fået henvendelser fra Vejle, Vejen, Hedensted. Og for nyligt kontaktede musikskolelederen i Slagelse os for at høre, hvornår der var optag til det nye hold, siger Jesper Nielsen.

Af Niels Andreasen

Nyborgs musicaltalenter klar med afgangsforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce