Bent Hein udgiver den tredje Peter Eriksen-krimi "Drengen Petru" i marts

Så er der igen nyt fra den lokale krimi-front på Nymarksvej i Nyborg.

Forfatteren Bent Hein udgiver 14. marts sin syvende roman, "Drengen Petru," en Peter Eriksen-krimi, som undertitlen lyder.

To gange tidligere har Bent Hein skrevet om kriminalkommissæren og hans team, der igen får en svær mordgåde at arbejde med i Nyborg.

Første gang var i "De tavse skrig" i 2012, i 2014 i "Livsfarlig viden" og nu er Peter Eriksen igen i sving, denne gang med udgangspunkt på en af Nyborgs brede sandstrande, hvor et lig af en pige på fire år bliver fundet gravet ned i sandet.

Og herfra folder krimien sig ud efter følgende handlingsforløb: Retsmediciner Leif Brydesen fortæller Ib Møller, leder af Nyborg lokalpoliti, at den lille pige er blevet seksuelt misbrugt. Hun har klare slaviske træk, der indikere, at hun ikke er dansk, men muligvis fra Bulgarien eller Rumænien.

Ib Møller ved naturligvis ikke, om det er et enkeltstående tilfælde, eller om flere pædofile står bag, og om sagen rækker ud over landets grænser. Derfor tilkalder han Peter Eriksens team, der efter hans overbevisning har bedre forudsætninger for at opklare sådan en sag. Det skal vise sig, at det drejer sig om mere end pædofili. Og Peter Eriksen får hjælp fra drengen Petru og journalist Jan Bondesen.

Skriver på den ottende bog

Som vanligt benytter Bent Hein steder, han kender godt - Nyborg og omegn - som det geografiske miljø at placere de dramatiske begivenheder i.

Ved udgivelsen af den syvende roman har Bent Hein de senere år udgivet en roman stort set hvert år. Den kadence forsøger han at holde. Han er allerede i fuld gang med sin næste bog, som får et langt mere socialrealistisk islæt end kriminalromanerne om Peter Eriksen.

- Handlingen har jeg henlagt til en fiktiv by ved Limfjorden, sådan omkring 30 kilometer fra Aalborg, siger Bent Hein.

Han har tidligere udgivet romaner med socialrealistisk indhold, blandt andet debutromanen "Den indre angst" fra 1999.

Om Bent Hein

Bent Hein er født i 1947 i Nyborg. Han er uddannet smed på det daværende Nyborg Skibsværft. I en årrække drev han sammen med sin bror selvstænding vvs-virksomhed, inden han blev en del af det team, der vedligeholdt de tekniske installationer på Storebæltsbroen og tunnellen. Bent Hein er nu pensioneret.

Hans tidligere udgivesler er "Den indre angst," 1999, socialrealistisk roman, "Kan trolde elske," 2003, roman fra besættelsestiden, "Tombola," 2009, krimi, "De tavse skrig," 2012, krimi med vicepolitikommisær Peter Eriksen, "En togrejse en dag i november," 2013, socialrealisme, "Livsfarlig viden," 2014, krimi med vicepolitikommisær Peter Eriksen og 14. marts udkommer "Drengen Petru," en Peter Eriksen-krimi på forlaget Mellemgaard. 452 sider. Pris 269 kroner.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.