Efter to år med pæn vækst i befolkningstallet gik udviklingen den modsatte vej i Nyborg Kommune i 2017. Nyborg er endda den fynske kommune, der gik mest tilbage.

Nyborg: I to år har Nyborg Kommune kunnet prale med at være den kommune på Fyn, der relativt set voksede mest i indbyggertal.

Danmarks Statistik har netop præsenteret befolkningstallene pr. 1. januar 2018, og det viser, at Nyborg mistede indbyggere i 2017, og blev den fynske kommune, der klarede sig dårligst, når det handler om vækst i indbyggertallet.

32.032 indbyggere var tallet, da vi vågnede op til skihop og koncert fra Wien den 1. januar i år. Det er 110 mennesker færre end året før svarende til en tilbagegang på 0,34 procent. Året før voksede indbyggertallet derimod med 0,8 procent - og Nyborg Kommune har da også slået på reklametrommerne med det faktum, at kommunen var Fyns vækstkommune nummer et.

Det er altså langtfra tilfældet i 2017, hvor Odense er nummer et med en tilvækst på næsten 0,9 procent. Også Ærø, Svendborg, Nordfyn, Middelfart og Langeland gik frem, mens Kerteminde fortsatte sin tilbagegang, der har ståret på i flere år. Kertemindes tilbagegang i 2017 er dog langt mindre end Nyborgs, nemlig 0,08 procent.

Vækst i befolkningstallet kræver naturligvis nye boliger, og dem har der ikke været mange af i Nyborg Kommune i 2017. I år ser det lidt bedre ud, hvor Seniorbofællesskabet på havnen bliver klar til sommer, og hvor Pædagogernes Pensionskasse går i gang med et større byggeri lige ved siden af - et byggeri, der dog først bliver færdigt i 2019.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.