Bæltbyen har tag i tilflytterne, mens det stadig kniber med at få flere babyer til verden

313 nye borgere i Nyborg svarende til en vækst i befolkningstallet på 0,99 procent.

Det er nok til at sætte fynsk rekord i befolkningstilvækst.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort, hvor mange borgere, der er i de fynske kommuner, og der er procentvis størst vækst i Nyborg.

Hele Fyn under et viser dog en nettotilvækst på 0,59 procent svarende til 2896 nye fynboer.

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) er selvfølgelig glad for de dugfriske tal, der placerer bæltbyen på førstepladsen på Fyn.

-Nyborg Kommune har gennem flere år arbejdet målrettet på at tiltrække flere borgere til kommunen, herunder etablering af nye boligområder, byudvikling i centerbyerne Nyborg-Ørbæk-Ullerslev samt landsbyforskønnelse. Nyborg Kommune ligger strategisk godt placeret midt i Danmark i forhold til motorvej, jernbanenet, skov, strand og attraktive boligområder, siger Kenneth Muhs, der også gør opmærksom på andre østfynske fortræffeligheder.

- Der har været gjort en stor indsats for at markedsføre og vise, at Nyborg Kommune er en attraktiv kommune at bosætte sig i – samt et godt sted at etablere nye arbejdspladser og virksomheder. Der har bl.a. været foretaget store investeringer i renovering og modernisering af daginstitutioner, skoler og idrætsfaciliteter. Der er gang i etablering af campus ved gymnasiet og flere ungdomsboliger, siger han.

Et kritisk blik på tallene afslører dog, at det bl.a. er en nettotilvækst i udenlandske og udenbys borgere, der er med til at klare de flotte tal i hus.

Der fødes stadig færre nyborgensere, end der dør, og der er ikke mange nye tilflyttere i den erhvervsaktive alder.

Antallet af 65-79 årige er således steget med 143 personer og antallet over 80 år er steget med 13 personer.

Der er en nettotilvækst på 312 udenbys borgere. De kommer fra Odense, Kerteminde, København og Faaborg-Midtfyn. De samme kommuner modtager dog også mange fraflyttede nyborgensere.

Tallene viser også, at der i 2015 var 388 personer, der flyttede til Nyborg Kommune fra bl.a. fra Syrien, Polen, Somalia, Eritrea og Rumænien, mens 121 personer flyttede fra Nyborg Kommune til andre lande.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.