Nyborggymnasiaster jagter ny hjernemedicin

Elever fra Nyborg Gymnasium deltager i en konkurrence om hjernen og sygdomme i hjernen. Det er arrangeret i forbindelse med forskningens døgn, der finder sted i uge 17. Foto: Michael Bager

Nyborggymnasiaster jagter ny hjernemedicin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Gymnasium deltager i den årlige Drughunters konkurrence

Nyborg: Drughunters kan i år fejre rekordstor deltagelse med over 1400 elever fra 41 gymnasier, her i blandt Nyborg Gymnasium, fordelt over hele landet. Siden den første dyst tilbage i 2009 har flere end 450 klasser fra mere end 80 forskellige gymnasier deltaget i dysten. Mange af gymnasierne er gengangere og bruger Drughunters som en integreret del af undervisningen.

Skizofreni og Alzheimers

- Drughunters blev startet for at stimulere interessen for naturvidenskab og forskning. Det er derfor fantastisk dejligt at se at interessen for hjernesygdomme og forskning i nye behandlingsmetoder er rekordstor i år, siger forsknings- og udviklingsdirektør i Lundbeck, Anders Gersel Pedersen.

Allerede tilbage i december 2017 kunne eleverne tilmelde sig konkurrencen, og vælge om de ville arbejde med en opgave inden for bioteknologi, biologi eller kemi. Opgaverne giver eleverne mulighed for at fordybe sig i en række hjernesygdomme som f.eks. skizofreni, Alzheimers og depression. De vil videre stifte bekendtskab med hjernens fysiologi, farmakologi og moderne forskningsteknikker.

Eleverne arbejder sammen i mindre hold og skal præsentere deres kreative løsningsforslag på en videnskabelige poster. Klassens vælger til sidst et vinderhold, som skal deltage i den store finaledag hos Lundbeck i Valby. Her dyster alle de deltagende gymnasieelever om at blive årets drughunters.

- Det er imponerende hvor kreativt og hårdt arbejdende de studerende går til opgaven, siger, Anders Gersel Pedersen. /EXP

Nyborggymnasiaster jagter ny hjernemedicin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce