Nyborgdrenge vil være noget ved musikken

Bandet "Maborosi" har netop udsendt rost skæring. I næste uge bandet gæst i radioen. Tre af de fire medlemmer er fra Nyborg
Foto: Yilmaz Polat

Nyborgdrenge vil være noget ved musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødrene Jesper og Claus Elnegaard flyttede for 10 år siden fra Nyborg til København for at blive professionelle musikere

NYBORG: Brødrene Jesper og Claus Elnegaard vil være noget ved musikken. Den drøm har de haft siden de var 12 og 15 år og startede med at spille i band i Muzirkus' øvelokaler på Provst Hjortsvej i Nyborg.

Og der er en hel del, der tyder på, at drømmen om at kunne leve af at spille henholdsvis trommer og bas i eget band er ved at gå i opfyldelse.

I hvert fald er de med i rockor­kestret med det noget pudsige navn Maborosi, der har eksisteret i fire år.

Ud over brødrene består bandet af Kasper Sørensen, guitar og sang, og Tobias Buch-Andersen, keyboard og sang. De to sidstnævnte er fra henholdsvis Nyborg og Svendborg, men bor nu også i København.
Brødrene Jesper og Claus Elnegaard tæller halvdelen af bandet
Brødrene Jesper og Claus Elnegaard tæller halvdelen af bandet "Maborosi", der netop har udsendt den anmelderroste "No Time Wasted". I næste uge er bandet gæst i radioen.
Foto: Yilmaz Polat

Debut med cd

- For et par måneder siden siden sendte vi vores første album "No Time Wasted" på gaden, og det blev vel modtaget af anmelderne. Nyudgivelsen lå i otte uger nummer to og tre på Det elektriske Barometer, og skæringer fra albummet er blevet spillet over 200 gange i Danmarks Radio, fortæller Jesper Elnegaard.

Det er band­medlemmerne selv, der skriver både gruppens musik og tekster, og der er tale om solid popmusik, sunget på engelsk, med inspiration fra Roxy Music, Beatles, David Bowie, Brian Eno med flere.

For nogle år siden udsendte bandet en ep med seks numre.

- Vi var med på Saybias turne for nogle år siden som opvarmningsband. Det var en kæmpe oplevelse, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi meget gerne gjorde Saybia kunsten efter, siger Claus Elnegaard.

- Men det er altså svært at blive så stort et navn som Saybia. Vi knokler dog ufortrødent på sagen, fortæller Claus Elnegaard, der ud over at spille i Maborosi også har spillet hos Junker, mens lillebror Jesper spiller med i Povl Dissings band.

Trofast publikum

Torsdag i den kommende uge, klokken 16, kan man i Radio Fyn lytte til den musik, Maborosi spiller på den nye udgivelse.

- Det glæder vi os meget til, og så tror og håber vi, at fynboerne får øjne og især ørerne op for, at vi tre gamle nyborgdrenge og vores keyboardspiller med rødder i Svendborg har noget at byde på, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi meget gerne kommer til Fyn og giver koncert, siger Claus Elnegaard.

Maborosi er i dag et velanskrevet band i København. Det spiller jævnligt på Loppen, Vega og i Stengade.

- Vi har en trofast fanskare i hovedstaden, så der er altid fuldt hus, når vi giver koncert. Det vil sige 300-400 gæster.

- Vi mangler for alvor at slå igennem, så vi kan leve af at spille vores egen musik. Men vi kæmper videre. Det er det vi vil, og vi går ikke på kompromis og spiller kopinumre. Det er der så mange andre, der gør, men den vogn hopper vi ikke på, fastslår Jesper og Claus Elnegaard.

Nyborgdrenge vil være noget ved musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce