Nyborg vil ikke af med det lokale sygehus

Skuespiller Arne Lundemann havde ved fredagens sygehus-demonstration debut som protestsanger. Til stor morskab for de fremmødte, der kvitterede med aftensn største bifald.
Foto: Kim Rune

Nyborg vil ikke af med det lokale sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nærhed giver tryghed, også selv om Nyborg Sygehus hovedsaglig beskæftiger sig med planlagte operationer

Hos deltagerne i støttedemonstrationen fredag aften for det lukningstruede Nyborg Sygehus var der ingen tvivl: Sygehuset skal bevares.

Flere deltagere gav overfor Fyens Stiftstidende udtryk for, at regionspolitikerne ikke bare skal lukke de små sygehuse.

- Stort er ikke altid godt. Så de må bare prioritere på anden måde, sagde Kurt Bjørnø, Refsvindinge, som selv har været opereret for lyskebrok på Nyborg Sygehus.

- Det gik bare helt perfekt, fortalte han.

Sådan lød det fra andre.

- De er så søde og venlige altid. Min mand har diabetes, så vi kommer her ret ofte. Det er trygt at vide, at vi kan få hjælp lokalt. Og bekymrende, hvis skal vi til at køre langt efter det. Politikerne skal ikke tro, de bare kan lukke alt det lokale og flytte det til de store byer, sagde Gabriella Thot fra Nyborg.

Også blandt talerne kunne flere berette om vel gennemførte, planlagte operationer på Nyborg Sygehus.

- Jeg er blevet opereret for brok - ja, det var i lysken, ikke i munden! sagde folketingsmedlem, tidligere borgmester i Nyborg, Erik Christensen (S), til forsamlingens morskab.

Uden at det gik ud over det alvorlige ærinde leverede skuespiller og entertainer Arne Lundemann demonstrationens mest underholdende tale. Som han sang.

På melodien "I en seng på hospitalet" - en gammel, tårepersende skillingsvise - foredrog Arne Lundemann en tekst om Nyborgs prostest mod regionsrådets plan om at spare Nyborg Sygehus væk.

"Når I lukker vores sygehus, må vi samles og si' nej!" var blandt pointerne i sangen, der med humor og satire kaldte lune smil frem hos de småfrysende demonstrationsdeltagere.

Det var for Arne Lundemann en slags debut at synge protestsang ved en demonstration.

- Det har jeg aldrig gjort før. Men den her sag er værd at støtte. Så da de spurgte, om jeg ville, sagde jeg straks ja, sagde Arne Lundemann til avisen inden demonstrationen.

Nyborg vil ikke af med det lokale sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce