Nyborg valgt: Ny virksomhed til 300 millioner kroner på havnen

Det nye anlæg skal ligge på Lindholmen, nærmere bestemt for enden af Delfinfvej, hvor der er god plads. Foto: Michael Bager

Nyborg valgt: Ny virksomhed til 300 millioner kroner på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et af verdens største pyrolyseanlæg til genindvinding af gamle bildæk vil spare atmosfæren for 24.000 ton CO2. Elysium Nordic regner samtidig med at skabe 30 nye arbejdspladser i bæltbyen

Nyborg: Et af verdens største pyrolyseanlæg skal ligge i Nyborg. Den danske virksomhed Elysium Nordic, der blandt andet arbejder med pyrolyseanlæg, der kan genanvende dæk, oplyser i en pressemeddelelse, at det store anlæg til 300 millioner kroner i Nyborg, vil stå klar i 2021.

Anlægget vil spare atmosfæren for 24.000 ton CO2 hvert år. Det svarer til udledningen fra produktion af 1.237 ton oksekød eller 211 millioner kilometer i en ny bil.

Baggrunden for den store CO2-reduktion er, at anlægget genvinder 9.000 ton carbon black fra de 30.000 ton dæk, det vil håndtere om året. Carbon black er et sort pulver af kulstof, som hovedsageligt produceres af olie. Afhængigt af processen kræves der et sted mellem 1,5 og 2 kilo olie for at producere et kilo carbon black. Et olieforbrug, som vil kunne undgås, hvis carbon black i stedet genvindes fra udtjente bildæk.

- Vi ønsker at være med til at skabe en mere cirkulær og dermed langt mere bæredygtig og økonomisk fornuftig tilgang til håndteringen af udtjente dæk. Med dette anlæg har vi taget det første skridt," siger Jens Elton Andersen, CEO for WindSpace A/S, som står for Elysium Nordics genanvendelsesprojekt.

Virksomheden har valgt Nyborg, fordi den lokale industrihavns centrale placering giver nogle logistiske fordele, hvor Elysium Nordic kan få sejlet dæk lige til døren og efterfølgende let kan transportere de genvundne materialer til kunder via motorvejsnettet.

- ADP har i løbet af de seneste år tiltrukket flere nye virksomheder til byen, som har skabt vækst og arbejdspladser. Det betyder meget for en by som Nyborg, og derfor glæder det os, at vi gennem en stor indsats og rådgivning er lykkedes med at tiltrække Elysium Nordic", siger Rune D. Rasmussen.

Borgmesteren i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs, ser frem til flere arbejdspladser, men han glæder sig lige så meget over Elysium Nordics grønne profil.

- Danmark har et mål om at få en mere cirkulær økonomi, og derfor er jeg stolt af, at vi kan få en af de virksomheder, der kommer med fremtidens teknologi, til at slå sig ned netop her. Det ser jeg som en cementering af vores position som en af de mest attraktive kommuner i landet at starte virksomhed i, siger Kenneth Muhs.

Elysium vil holde informationsmøde i Nyborg om projektet i løbet af foråret for at præsentere projektet til naboerne og andre lokale interessenter.

Nyborg valgt: Ny virksomhed til 300 millioner kroner på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce