Nyborg Slots særudstilling "Den anden verden" på basis af DR's julekalender er ikke blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris. Nyborg er nu på sin vis alligevel med.

Nyborg: Kulturpolitikerne i Nyborg Kommune var så begejstrede for Nyborg Slots idé med at formidle middelalderhistorien gennem sidste vinters særudstilling "Den anden verden," skabt på basis af DR's julekalender, at den efter deres mening burde vinde Den Fynske Kulturpris.

Og politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget satsede på særudstillingen ved at undlade at udpege endnu en kandidat, som reglerne ellers giver mulighed for.

Men Nyborg får ikke prisen. Det står fast, efter komitéen for prisuddelingen har udvalgt de fem finale-projekter. Her er "Den anden verden" ikke med.

Og så er Nyborg på sin vis alligevel med i finale-feltet. Blandt de fem nominerede projekter er BaggårdTeatrets forestilling "Bertolt Brechts Svendborgdigte." I den forestilling medvirkede Nyborgs Søren Huss, og han komponerede også musikken til forestillingen. Forberedelserne til forestillingen foregik ved en række prøver i Nyborg, hvor Bastionen lagde øvelokale til.

De fire andre projekter i slutfeltet er programkonceptet "Det Ny Kgl. Teater" af Henrik Grimbäck, "Teater Momentum" i Odense, "Heartland Festival 2016" på Egeskov Slot, "Svendborg Graphic" og så Ladbydragens søsætning den 11. maj 2016.

Den Fynske Kulturpris uddeles til en begivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt givet dem en unik oplevelse inden for sin genre.

Prisfesten bliver holdt 13. november i Helios Teater i Faaborg, hvor skuespillerne Trine Pallesen og Jeppe Sand vil guide publikum igennem aftenen.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.