Flere indbyggere er både plus og minus i et budget. Men alt i alt en stort plus, siger borgmesteren.

Nyborg: De senere år har Nyborg markeret sig med den højeste procentvise befolkningstilvækst på Fyn - i tæt konkurrence med Odense.

Det har stor betydning, når man skal lave budget. Flere borgere betyder mere skat til kommunen, men det giver naturligvis også udgifter, hvis tilflytterne får brug for hjælp eller hvis de er børn, der skal passes eller går i skole.

Men alt i alt er tilflytterne et stort plus, slår borgmester Kenneth Muhs fast.

I forvaltningens budgetmateriale til politikerne bliver der gjort et stort nummer ud af tilflytningen, og blandt andet er der en opgørelse over hvorfra tilflytterne kommer - og hvor fraflytterne rejser hen.

Den største trafik er ikke overraskende til og fra nabokommunerne. I 2016 flyttede 486 personer til Nyborg fra Odense, mens 481 flyttede den anden vej. Også fra Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Kerteminde flytter der flere til Nyborg end fra Nyborg.

Det samme gælder i forhold til København. 113 personer flyttede til Nyborg fra hovedstaden i 2016, mens 98 flyttede den anden vej.

 

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
2
2018: Budget uden sparerunde i Nyborg

2018: Budget uden sparerunde i Nyborg

4
- Ingen penge til at sænke skatten

- Ingen penge til at sænke skatten