Nyborg træder på bremsen


Nyborg træder på bremsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mild sparerunde skal skaffe 12,5 millioner kroner i besparelser i Nyborg Kommune

Efter en række år, hvor økonomien i Nyborg har kørt på skinner, må kommunen nu til at træde på bremsen. Men der bliver ikke tale om at klodse de økonomiske bremser, så fyringer og nedskæringer bliver resultatet.

I første omgang har politikerne i Økonomiudvalget bedt embedsmændene lave et sparekatalog med forslag til at skære 15 millioner kroner i år. Så er der lidt at vælge imellem for politikerne, for sparemålet er 12,5 millioner kroner.

Men borgmester Jørn Terndrup (V) og kommunaldirektør Lars Svenningsen afviser, at der er udsigt til kommunale fyringer eller dårligere service af den grund. Besparelserne skal findes på forskellige puljer og konti, hvor pengene har ligget klar, men ikke er brugt. Det kunne for eksempel være kommunens markedsføringskonto.

Årsagen til opbremsningen er især, at ældreområdet ikke holde budgettet - især på grund af store ekstraudgifter til vikarer.

Når politikerne får den aktuelle, ret milde sparerunde overstået, kan nye besparelser vente i horisonten.

I hvert fald ser udsigterne til budget 2009 ikke for lyse ud, selv om der stadigvæk er mange ubekendte størrelser i det regnestykke - blandt andet fordi regeringen og kommunerne endnu ikke har forhandlet en aftale om 2009 på plads.

Kommunaldirektør Lars Svenningsen og hans regnedrenge havde foreslået økonomiudvalget at sætte gang i en ny sparerunde for at finde 25 millioner kroner i forbindelse med budget 2009. Men politikerne valgte at se tiden an for at afvente blandt andet forhandlingerne mellem KL og finansministeren.

Nyborg træder på bremsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce