Nyborg til regionen: Hvad med giften under Lynfrosten?

Planerne for Nyborg Lynfrost-grunden er afhængig af regionens planer for oprensning af giften under frysehusene. Hvad er jeres planer, spørger Nyborg nu regionen. Arkivfoto.

Nyborg til regionen: Hvad med giften under Lynfrosten?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Kommune beder om en status på forureningen under den omstridte Lynfrost-grund i Nyborg. Region Syddanmark har kik på to giftgrunde i Ørbæk og Tårup, som skal undersøges nærmere for at fastslå om der er behov for akut oprensning, fordi drikkevandet er truet.

Nyborg: Hvad har Regionen tænkt sig at gøre ved forureningen under Lynfrosten i Nyborg?

Sådan skriver Nyborg Kommune - kort fortalt - til regionen som en slags opfølgning af den netop overståede valgkamp, hvor diskussionen om Lynfrost-grunden jo blev et varmt emne.

I brevet står der blandt andet:

"Kommunens overvejelser omkring anvendelse af grunden til eventuel beboelse, institutioner, fødevareerhverv, andet erhverv eller detailhandel vil bl.a. afhænge af regionens vurdering af forureningen på grunden og muligheder for eventuel oprensning. Vi beder derfor Region Syddanmark om en status for indsatsen overfor forureningen og planlagte tiltag."

Ifølge formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Per Jespersen (S) spørger kommunen også til status på gasværksgrunden ved Gasværksvej i Nyborg. Den grund er også voldsomt forurenet, men ligger mere eller mindre ubenyttet hen.

Korrespondancen med regionen handler i øvrigt først og fremmest om to grunde i den sydlige del af kommunen, der i modsætning til Lynfrosten kan udgøre en akut trussel mod drikkevandet. Det er to tidligere maskinstationer, hvor man begge steder har fundet sprøjtegift i grundvandet tæt på jordoverfladen.

De to grunde ligger ved Libavej 1 i Ørbæk og Hagenborgvej 3 ved Tårup. Regionen vurderer, at der på disse to adresser er brug for nærmere undersøgelse for at fastslå om en akut oprensning er nødvendig, hvis ikke drikkevandet hos Ørbæk Vandværk og Maemosens Vandværk skal blive forurenet med sprøjtegift.

Nyborg til regionen: Hvad med giften under Lynfrosten?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce