Arrangører venter rekorddeltagelse til sidste del af maraton-etapeløb

Normalt er der rekorddeltagelse, når sidste del af H.C. Andersen Marathons etapeløb løbes i Nyborg.

Sådan forventer arrangøren også, det bliver søndag den 20. marts, hvor femte og sidste del af Stiftens Etapeløb afvikles med start og mål i Idrætscenter Nyborg på Storebæltsvej.

Der ventes over 400 løbere til start klokken 11, og de skal ud på den 10 kilometer lange rute langs kysten, gennem Christianslundsskoven og Teglværksskoven og retur til idrætsparken.

De foregående år er der blevet sat deltagerrekord ved Nyborg-etapen, oplyser H.C. Andersen Marathon.

Om det er skyldes, at sidste etape løbes på en årstid, hvor der kan ventes mildere temperaturer, fordi ruten har en smuk udsigt over Storebælt og broen, eller om motionisterne blot er lettere at overtale til en løbetur i Nyborg, er ikke undersøgt, men arrangørerne glæder sig over interessen for Nyborg-etapen.

De fire foregående etaper er siden efteråret løbet i Odense, Faaborg, Assens og Bogense.

De løbere, der gennemfører alle fem etaper, har på den måde samlet løbet et maraton. Men man behøver ikke have været med på de tidligere etaper for at stille på den 20. marts. Hver etape for sig er et selvstændigt løb. Så eftertilmelding sker fra klokken 9.30 til 10.30 i Tennishallen

Hvert sted gennemføres løbet med en lokal klub som praktisk arrangør, og i Nyborg er det NGIF, der stiller folk til at sikre ruten og sørge for alt det øvrige i idrætsparken omkring løbet.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.